Adventi lelki nap a harmadik évfolyamnak

December 10-én különleges módon zajlott le az idei adventi lelki napunk, melyen szép számmal vettek részt harmadikos diákjaink és szüleik.

A foglalkozásokat a Jézus Szíve Társaság nővérei: Kriszta nővér, Adrienn nővér és Guadalupe nővér vezették, akiket elkísért az Egyesült Államokból érkezett és éppen vizitáción náluk tartózkodó általános rendfőnöknő, Mary nővér is. A nővéreknek mindjárt sikerült megtalálniuk a közös hangot a gyerekekkel és a szülőkkel, meséltek a rend történetéről és életéről, majd két csoportban Szent Tarzíciusz önfeláldozó cselekedetével ismertették meg a jelenlévőket, aki az élete árán is megvédte az Oltáriszentséget.

A foglalkozások után jutott időnk egy kis szeretetvendégségre, ahol kicsit beszélgethettünk egymással, majd a gyerekek Adrienn nővér és Guadalupe nővér vezetésével kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol adventi jócselekedet- és lemondás-korongokat készítettek, amelyek bekerültek az ugyancsak általuk készített jelképes „szentségtartóba”. A kézműves foglalkozás után maradt egy kis idő közös játékra is.

Ezalatt a szülők Kriszta nővérrel beszélgettek a közös családi imádság formáiról, illetve arról, hogy hogyan lehet családi körben időt szakítani, alkalmat találni a közös lelki előkészületre.

Élményekben gazdag napunkat szentmisével zártuk, amelyen a kisdiákjaink végezték a liturgikus szolgálatot.

Hálás köszönet a nővéreknek, a részt vevő diákoknak, szülőknek és tanítóknak, akik valamilyen formában hozzájárultak ehhez a tartalmas lelki naphoz.

A Jézus Szíve Nővérek nagyon kedves emlékkel távoztak tőlünk, és szívesen elfogadták a jövőbeli meghívásunkat is.