Te Deum Vácon

2015. június 13-án délelőtt került megrendezésre az Egyházmegye katolikus oktatási intézményeinek tanévzáró hálaadó ünnepsége, a Váci Székesegyházban és a Püspöki Palota kertjében, melyen mi a Petőfi Sándor Római Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Gimnázium képviseletében vettünk részt.

A tanévzáró szentmise (Te Deum) délelőtt 11 órakor kezdődött a váci székesegyházban, Dr. Beer Miklós püspök úr közreműködésével. Az ünnepségen az egyházmegye mind a 28 iskoláját képviselték pedagógusaik. A püspök úr ünnepi beszédében kihangsúlyozta:

A „Most” az alkalmas idő! „Krisztus szeretete sürget minket” hogy itt és most megtegyük, amire meghívást kaptunk!

A mise során hálát adtunk az elmúlt tanévért és kértük az Úristen áldását az újra.

Hazánkban Szent István uralkodásától kezdődően voltak és vannak egyházi iskolák, ahol azt tanulják, hogyan lehet értékes emberré válni. Az Egyház ennek tudatában végzi oktató-nevelői munkáját. Iskolánkat 2013-ban vette fenntartásába a Váci Egyházmegye, Vecsés város önkormányzatától, így mi vagyunk az egyházmegyei katolikus iskolák családjának legfiatalabb tagja.

A szentmise után került sor a Te Deum Díjak és a Szent Gellért Díjak átadására. Ennek keretében részesült Te Deum Életműdíjban Csík Józsefné, iskolánk volt igazgatója, a több éven át tartó, fáradhatatlan munkájáért, melyet a püspök úrtól és Dr. Csáki Tibor főigazgató úrtól vett át. Ezúton is szeretnénk neki gratulálni!

Mindezek után átsétáltunk a Püspöki Palota kertjébe, ahol az ünnepséget az árnyas fák alatt rendezett agapé zárta.

                                                                                 Vigh Andrea

tanító

Vélemény, hozzászólás?