Szülői tájékoztató (2020.03.15)

Kedves Szülők!
A most kialakult helyzet egy eddig példátlan összefogásra késztet minket, pedagógusokat és szülőket gyermekeink jövője érdekében. A digitális világ régóta kopogtat ajtóinkon, eddig be-beszűrődött az ajtóréseken, de most szinte ránk is rúgta azt. Nagy kihívást jelent ez mindannyiunknak, de készen állunk a feladat előtt. Most nekünk kell nyugalmat, következetességet, magabiztosságot sugározni gyermekeink irányába.
Az új digitális munkarend nagyon átrendezi a munkamegosztás és felelősség kérdését.
A pedagógus – ugyan más módon, eszközökkel – a továbbiakban is közvetíti a tananyagot – a gyermek megtanulja azt, de ehhez elengedhetetlen az a megnövekedett szülői felelősség, mellyel intenzíven ellenőrzi az otthoni tanulás folyamatát.
Kérjük, olvassák el a hivatalos közleményeket, rendeleteket, melyek megfogalmazzák feladatainkat.
Jelen levelünkben az elkövetkező néhány nap programját, kéréseinket írjuk meg:
– Ügyeletet azon általános iskolás diákjainknak biztosítunk, akiknek a felügyeletét semmilyen módon nem tudják a szülők megoldani. Az ügyelet kérését alaposan indokolni, és a honlapunkon található regisztrációs felületen jelezni kell előző nap 13 óráig (kivéve a holnapi – hétfői –napot)!
– Az iskolában maradt tanszereket, és egyéb eszközöket maradéktalanul haza kell vinni, ezt szigorú időbeosztás szerint lehet majd megtenni, az osztályfőnökök későbbi tájékoztatása alapján.
– A tanulással kapcsolatos tudnivalókat az osztályfőnökök és szaktanárok fogják közvetíteni a tanulókhoz a jövő hét folyamán.
– Kérünk Mindenkit, hogy türelemmel várja ki az iskolától érkező információkat!
– Kérjük, biztosítsák, hogy az otthoni technikai feltételek a digitális tanulás folyamatához legyenek meg (számítógép, internet-hozzáférés)!
– Az otthon tanulás komoly fegyelmet, kitartást igényel, ezért kérjük Önöket, gyermekeiket segítsétek abban, hogy az új helyzetet, valóban egy megváltozott munkaformának tekintsék.
– Ugyanakkor abban is kérjük Önöket, hogy ellenőrizzék, hogy az adott ütemtervet a gyermekeik tudták-e követni, tartani.
– Bármilyen problémájuk van, keressék a szaktanárt, az osztályfőnököt, segíteni fognak.
– Hívják fel a diákok figyelmét, hogy vigyázzanak az egészségükre, most ne menjenek bandázni, szórakozni, maradjanak otthon, egyenek sok zöldséget, gyümölcsöt, szedjenek C és D vitamint.
– A természetben jó lenne minél többet tartózkodni….
– Naponta többször nézzék meg az iskola honlapját, az e-maileket!
Dolgozzunk közösen azon, hogy tanulóink a tanévet eredményesen zárni tudják!
Előre is köszönjük együttműködésüket!
Tisztelettel:
Sztyehlikné Hegyi Krisztina
Vecsés, 2020. március 15.