Képzőművészeti vetélkedőn elért sikereink

Iskolánk részt vett a monori József Attila gimnázium által hirdetett képzőművészeti vetélkedőn.
A pályázatot a környék általános iskolái számára írták ki, a kiírásban több József Attila vers is szerepelt, ezekről kellett illusztrációt készíteniük a gyerekeknek.
Az ötödik és a hatodik évfolyamos diákjaink összesen 21 pályaművel neveztek többféle vers illusztrációjával. Örömmel értesültünk róla, hogy többen is dobogós helyezést értek el.
Második helyezést ért el az ötödikes Bojtor Anna az Altató c. vers illusztrációjával, amit a zsűri a következőképpen értékelt:
” A rajzon egy gyermek éppen óriásnak képzeli magát – vagy a költőt – álmában. Ennek az alaknak nagy, tiszta, kék szemei nyitottan mosolyognak a világra. Kedves megoldás a fák, a méhecske, a csillagok, stb. hálósipkája. Nagyon jó a kompozíció.”
Harmadik-harmadik helyezést értek el Korponai Anna és Gerőcs Luca 6. osztályos tanulók. Ők más-más verset illusztráltak.
Anna precíz, különleges grafikája különlegesen aprólékos rajz egy vadalmafáról, ahová a költővel együtt elvágyakozik.
Luca szintén az Altató c. verset választotta, alkotásával visszautazunk az időben, egy hintaszéket látunk, aminek múltja van. Benne van a gyermekkor és a felnőttek világa is, kabát, kisvasút, üveggolyók, igazi költői kép jelenik meg előttünk ezen az illusztráción.
Minden pályázónk oklevélben részesült és 1-1 tollat is kaptak ajándékba.
Gratulálunk a résztvevőknek és a nyerteseknek egyaránt, rajzaikat kiállítottuk az iskola függőfolyosóján.
Felkészítő tanár: Lázár Zsuzsanna vizuális kultúra, –  és tehetségfejlesztő tanár
(Fotó:L.Zs.)