Sportsiker a Petőfiben!

Ramholcz Zsolt 7.b. osztályos tanuló szeptemberben a Diákolimpia selejtezőjén kötöttfogású birkózásban 2. helyezést ért el. Gratulálunk Neki!

Zsolti a sportszeretetéről, a birkózás kezdeteiről mesélt nekünk:

“4 és fél éves ovisként mentem le elsőnek a gyáli birkózóterembe. A hosszú évek alatt sok barátra és tapasztalatra tettem szert. Az edzőkkel és a társaimmal igazi „kis család” vagyunk. Sokféle küzdősport alapja a birkózás. Megtanulunk ügyesen esni és jó erőnlétet ad. Hetente 4 vagy 5 edzésem van és nyáron is hosszú heteket töltünk edzőtáborokban. Ezek egyrészt kemény birkózással teli napok, emellett sokat erősítünk is, de jó játékok és programok is vannak közben. Az edzőink figyelnek, hogy a kemény feladatok mellett mindig jusson idő egy kis játékra is.
Sok versenyen vettem részt, bár sajnos a COVID miatt ezek is kimaradtak. De ma már boldogan mondhatom, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba. Kezdetben gyáli versenyző voltam, de pár éve a FRADI-hoz vagyok leigazolva. Büszke vagyok, mikor felveszem a zöld melegítőmet és küzdhetek az egyesületem színeiben.

Már szereztem 9 bronzérmet, 22 ezüstöt és 7 aranyérmet. A legbüszkébb arra vagyok, hogy 2021-ben az Országos Magyar Bajnokságon szabadfogásban harmadik, míg kötöttfogásban a második lettem. Idén pedig az Országos Magyar Bajnokságon szabad és kötöttfogásban is harmadik helyezést értem el.

Szeptemberben a Diákolimpia kötöttfogásában második lettem és októberben készülök a Diákolimpia szabadfogású versenyére. A selejtezőn második helyezést értem el és remélem az országos szinten is sikerül dobogós helyezést szereznem.

Minden évben toborozza az új birkózókat az egyesület és egyre többen űzzük és szeretjük ezt a sportot. Remélem mindig az életem része lesz a birkózás és sok sikert fogok a jövőben is elérni!”