Postagalambok a Petőfiben

Május 7-én, kedden az iskola vendége volt Simon Mihály a Vecsési Sportegyesület Postagalamb Szakosztályának vezetője. De nem egyedül érkezett, hanem magával hozta galambjait is, akiket előadása végén hazareptetett.

Az egyórás előadáson nemcsak az érdeklődő ötödikesek és nyolcadikosok vettek részt, hanem a 2. b osztály is. Megtudtuk, hogy már az ókorban is használtak postagalambokat, de még nem versenyzési céllal, hanem csak hírvívőként. Beszélt arról is, hogy postagalambokat vagy galambokat tenyészteni ugyanolyan felelősséggel jár, mint bármely más háziállat tartása. Gondoskodni kell a madarakról, tisztán kell őket tartani, és ha versenyeztetni szeretnénk őket, akkor rendszeresen foglalkozni is kell velük. Nem mindegy, milyen magot adunk nekik, sőt arra is figyelni kell, hogy versenyek előtt és után milyen és mennyi eleséget vehetnek magukhoz. Egy galamb több napig is bírja élelem nélkül, de víz nélkül nem. Így egy-egy hosszabb távú verseny során a madarak többször is megállnak inni, majd folytatják útjukat tovább.

Nemcsak a galambok, madarak helyes tartásáról, hanem a háziállatok felelősségteljes tartásáról is beszélgetett velünk Simon Mihály. Legyen bármely állatunk odahaza, folyamatosan gondoskodni kell róla. Egy háziállat felelősséggel jár, időt kell rá fordítani naponta.

Köszönjük az előadást, köszönjük a bemutatót is. Reméljük, még láthtajuk Simon Mihályt és galambjait iskolánkban.