Német nemzetiségi énekverseny Biatorbágyon

Az idei biatorbágyi német nemzetiségi énekversenyre alsó tagozatról két kisdiákkal, felső tagozatról pedig három produkcióval készültünk. Minden kategóriában két dalt kellett előadni, a felsősöknek két szólamban. A dalok kiválasztása most sem volt könnyű. Hiszen nem mindegy, hogy a szöveg és a dallam mennyire nehéz, illetve mennyire illik a gyerekekhez, és még az is előny, ha magyarországi német dalról van szó.

Mint minden évben, most is nagy lelkesedéssel készültünk az április 10-i megmérettetésre.

A kis kórus tagjai: Gőz Anett, Gőz Nóra, Nagy Blanka, Nagy Tamara, Nagy Vanessza, Palkovics Vivien és Végh Nóra. Tamara 8.a osztályos, a többiek mind a 6. b osztály tanulói. A kiscsoportos kategóriában a Gőz testvérek nem énekeltek, mert ők még egy duett produkcióval készültek.

Először a minikórus került sorra. Szép nemzetiségi ruhába öltözve, hozzáillő fonott frizurával léptek a zsűri elé a színpadra. A „Seht wie die Sonne dort sinket” és a „Spinn, spinn meine liebe Tochter” című dalokat adták elő.

A kiscsoport tájszólásban „Mundart”-ban énekelte a „Schneid i” és az „Awer Haitschi” kezdetű dalokat, melyek között egy rövid kis gyermekimádságot is elmondtak (azt is Mundartban), mert a második dal egy altató volt.

A duett két dala: „Maria saß weinend” és „Morgen will mein Schatz verreisen” is gyönyörű szépen szólt a színpadon. A lányok most először szerepeltek duettben.

Mind a három produkciónk az izgalom ellenére jól sikerült, a lányok nagyon ügyesen és tisztán énekeltek két szólamban, A zsűri EZÜST fokozattal díjazta mindegyik produkciónkat, aminek nagyon örültünk.

A két pici alsós – Juhász Adél és Szieber Krisztina, a 2.b osztály tanulói – egyéni produkciójukkal szintén EZÜST minősítést szereztek. Vidám hangulatú farsangi és tavaszt idéző népdalokat adtak elő, természetesen német nyelven.

A felkészítőtanárok Vígh Andrea és Osikoviczné Csendesi Mária voltak.

Vélemény, hozzászólás?