Brazil vendégünk és barátunk: Eduardo

Az Aiesec egyetemista diákszervezet közvetítésével 2014-ben a téli szünet utáni első napon érkezett hozzánk Eduardo Jurek Brazíliából.

19 évesen formatervezést tanul az egyetemen Florianopolisban és ez volt az első útja hazáján kívül. Két napot repült, hatszor szállt át, mire megérkezett először Bécsbe, ahol pár napot töltött el, majd hozzánk. Bolygónk másik felén ilyenkor nyár van, így ő a nyári szünetében látogatott el hozzánk. Saját elmondása szerint azért választotta Magyarországot, mert minden ismerősétől csak jót hallott róla és ezt a véleményét szerencsére meg is tartotta. Alkalmazkodónak és kedvesnek ismertük meg, hamarosan természetessé vált, hogy velünk van. Mindig komolyan vette, amit kértünk tőle. Azt a feladatot kapta, hogy megismertesse velünk Brazíliát, motiválja a gyerekeket az angol nyelv tanulásában, fejlessze a tanulók beszédkészségét. Segítségével sikeresebben megvalósíthattuk a differenciált oktatást, valamint színesítettük iskolánk életét. Eduardo színvonalas prezentációt tartott a felsős és gimnazista osztályoknak, a kicsiknek pedig játékos formában mutatta be hazája jellegzetességeit. A tanulók érdeklődéssel és örömmel fogadták az előadását. Angol órákon szívesen tettek fel kérdéseket neki, bátran beszélgettek vele, de egyénileg is foglalkozott néhány tanulóval. Külön programokon vett részt diákjainkkal, korcsolyáztak, bowlingoztak, buliztak együtt, így iskolán kívül is gyakorolták a nyelvet. Mi is mindent megtettünk azért, hogy jól érezze magát, kirándultunk vele Zalába, Pécsre, elvittük igazi svábbálba is, hiszen mi is megszerettük és örültünk, hogy vendégül láthattuk és megismertethettük vele ezt a szép kis Magyarországot.

Köszönettel tartozunk a három befogadó családnak, akiknél felváltva lakott: a Rasztovits, a Gáspár és a Genzwein családnak és büszkék vagyunk tanítványainkra, akik besegítettek Eduardo előadásainak tolmácsolásában: Fülöp Emesére, Guzsvány Vivienre és Madarász Lászlóra.

Madarász Krisztina
német- és angol nyelvi munkaközösség-vezető

Vélemény, hozzászólás?