Nagyböjti lelkinap a hetedik évfolyamon – április 9.

Idén már személyes jelenlétben tudtuk megszervezni a nagyböjti lelki napunkat a hetedik évfolyamos diákjainknak.

Ismételten kedves vendégeket hívtunk meg a lelki napra, akik nagy szeretettel tettek eleget a felkérésünknek, és jöttek el hozzánk újra a Jézus Szíve nővérek.

A lelki nap programjára virágvasárnap előtti szombat délután került sor. Elsőként a nap központi témájáról – „Hit, remény és szeretet” –  hallhattunk Kriszta nővértől egy előadást, majd egy rövid kicsoportos beszélgetésben gondolhattuk át, mit is jelent ez a három szó, milyen mélységeket rejt magában.

A második program egy fiatalon boldoggá avatott fiú történetét mutatta be. Nemcsak képekben, hanem Adrienn nővér előadása által is megismerhettük röviden Carlo Acutis életét, a mindennapjait, amivel példát mutatott nemcsak a fiataloknak, hanem a felnőtteknek is.

Rövid szeretetlakomával egybekötött beszélgetés után már készülődtünk a szentmisére. A diákok izgatottan várták a szentmisét, hisz virágvasárnap előtti előestén rájuk várt az a fontos feladat, hogy felolvassák a passiót, Jézus szenvedéstörténetét, amibe a diákok mellé Mihály atya is becsatlakozott. A 7.b osztályos tanulók furulyajátéka és néhány kilencedikes tanulónk énekes szolgálata is hozzájárult a szentmise ünnepélyessé tételéhez.

Lelkiekben gazdagon térhettünk haza a nagyböjti lelki napunkról, amit ezúton is köszönünk a Jézus Szíve nővéreknek.