Hírek a Petőfi kertből

A 2022/23-as tanévet újult erővel, nagy lelkesedéssel kezdtük el az iskolakertben is.

A forró, aszályos nyarat rengeteg öntözéssel, fenntartó nyári munkával vészeltük át. Nem volt hiábavaló a sok törődés, mert sok finomságot szüretelhettünk le nyáron és ősszel is. Elfogyott minden szem paradicsom, ropogott a karalábé, sárgarépa, és a mézédes szedreket, szilvákat sem kíméltük.

Köszönet a nyáron is szorgos kertészkedő fiataloknak és gondnokainknak rengeteg segítségükért.

Az új tanévben ismét a két ötödik évfolyamé a főszerep, hiszen ők minden technika órán a kertben, kertészkedéssel tölthetik idejüket. Idén is két nagyon lelkes, szorgalmas csapattal dolgozhatunk. És kell is ez a lelkesedés, hiszen idén ismét nagy fába vágjuk a fejszénket.

Egy sikeres pályázat eredményeként részt vehetünk az Iskolakertekért Alapítvány által meghirdetett Kerttestvér programban, ahol Nagytestvérként egy induló iskolakert (Kistestvér) első lépéseit, iskolakertjük indítását kell segítenünk, mentorálnunk. A Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskola lesz a testvérünk, akiket több alkalommal is vendégül látunk, illetve mi is megyünk majd hozzájuk. A program másik nagy feladata az iskolakerti termékfejlesztés, amivel kapcsolatban remek terveink, ötleteink vannak, sőt a megvalósításukba is belefogtunk már. Reméljük, hamarosan beszámolhatunk a megvalósult, sikeres eredményeinkről is! Egyelőre annyit árulhatunk el, hogy finom, illatos termékeink lesznek…

A pályázat elnyerésével 600 ezer forintot költhetünk a kiskertünkre, a termékfejlesztésre. Ez lehetővé teszi, hogy kertünk kicsit megújuljon, növekedjen, gazdagodjon. Izgalmas, mozgalmas időszak előtt állunk!

És mindeközben el kell végeznünk minden szokásos feladatunkat. Gyomlálunk, kapálunk, trágyázunk, gereblyézünk, lombot gyűjtünk, komposztálunk, fűszernövényeinket gondozzuk, epret palántázunk, földigilisztákat és katicabogarakat simogatunk, új fákat ültetünk.

Zajlik az élet a kertben!

 

Dudás Noémi