Nyílt nap – Iskolakóstolgatók a Petőfiben

Iskolánkban március 26-án nyílt napot tartottunk a leendő kiselsősök szüleinek.

Sztyehlikné Hegyi Krisztina igazgatónő köszöntötte a vendégeket, s bemutatta iskolánkat. Tájékoztatta a kedves szülőket intézményünk életéről, az itt folyó oktató-nevelő munkáról, a különféle tehetséggondozó, fejlesztő foglalkozásokról, lehetőségekről stb. Egyúttal bemutatta a leendő első osztályos tanítókat is: Fekete- Part Gabriellával, Szél Sándornéval az iskolaotthonos (angol), Bendiákné Szabó Tündével pedig a napköziotthonos (német) osztályban találkozhatnak szeptembertől a gyerekek.

A tájékoztatón dr. Huszka Mihály atya, iskolánk lelkipásztora beszélt katolikus iskolánk lelki életéről, a hittanórákról és a nevelés fontosságáról.

Ezek után nyelvi órákat és a leendő elsős tanítók óráit (katolikus hittan, magyar, testnevelés) látogathatták a szülők.

Március 31-én és április 9-én Iskolakóstolgató foglalkozásokon vehettek részt a leendő kiselsősök, akiket az alsós tanítók nagy szeretettel fogadtak. Első alkalommal a tornaterem egyik részében néptánc alaplépéseit sajátíthatták el a gyerekek, a másik részben pedig vidám tornafoglalkozáson vehettek részt. Másik alkalommal rejtélyes feladatokat oldhattak meg a kicsik, és kézműveskedhettek is. Örömünkre nagyon sok érdeklődő jelent meg ezeken a délutánokon!
Rendezvényeinkkel szeretnénk megkönnyíteni a kedves szülők döntését az iskolaválasztás kérdésében.

Petőfi Sándor Római Katolikus Német Nemzetiségi Ált. Isk. és Gimn. alsós munkaközössége

Vélemény, hozzászólás?