Gimnáziumi nyílt nap a Petőfiben

  1. november 20-án és 28-án nyílt napot tartottunk iskolánkban azoknak a 8. osztályos diákoknak és szüleiknek, akik a középiskolai jelentkezés előtt szívesen ellátogattak gimnáziumunkba.

8 órakor fogadtuk vendégeinket az iskola étkezőjében, ahol a reggeli iskolarádión elhangzó napindító ima után először dr. Huszka Mihály plébános úr köszöntötte a megjelent szülőket és diákokat. Méltatta az iskolában folyó pedagógiai munkát és beszélt az egyházi vonatkozású programokról, eseményekről.

Ezt követően Sztyehlikné Hegyi Krisztina, iskolánk igazgatónője ismertette a 9. évfolyamon választható tanulmányi területeket.  Színes képes összeállítással mutatta be iskolánk felszereltségét, a diákélet fontosabb eseményeit, iskolánk egyéb programjait.

A tájékoztató után vendégeink betekintést nyerhettek iskolánk kiemelkedő programjába, a családi életre nevelésbe, rendhagyó CSÉN foglalkozáson vehettek részt. A 3. és 4. órákban vendégeknek lehetőségük volt néhány tanítási óra látogatására is, megtekinthettek történelem, magyar irodalom, biológia, matematika, valamint német és angol nyelvi órákat. Az épületben való tájékozódásban segítségükre voltak 10. nyelvi osztályos diákjaink.

Reméljük, hogy a nyílt napra idelátogató nyolcadik osztályosokat gimnáziumunk diákjai sorában üdvözölhetjük.

Intézményünk a 2018-2019. tanévben a következő csoportok indítását tervezi:

 

0001
4 évfolyamos emelt szintű nyelvoktatás, angol és német nyelvből heti 5 órás képzéssel, csoportbontásban. Felvétel a központi írásbeli vizsga (magyar nyelv és matematika tárgyakból) eredménye és a szóbeli vizsga alapján.

 

0002
4 évfolyamos képzés, ahol mind a két idegen nyelvet oktatjuk. Felvétel a központi írásbeli vizsga (magyar nyelv és matematika tárgyakból) eredménye és a szóbeli vizsga alapján.

 

Mindkét tanulmányi területen figyelembe vesszük a vallási, felekezeti elkötelezettséget.

 

Tájékoztatásul szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy az írásbeli felvételi vizsgát intézményünkben is megírhatják!
Jelentkezési határidő: december 7.

 

Osikoviczné Csendesi Mária