“Pest vármegye legaktívabb iskolája” díjat nyertünk

Iskolánk idén is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét programjaihoz, így a TeSzedd! sem maradhatott ki az ez évi kihívásokból. Diákjaink már rutinos szemétszedők, hiszen évek óta ott vagyunk minden TeSzedd!-en. Régi kapcsolat fűz bennünket a Vecsési Hulladékkommandó csapatához, akiknek segítségére mindig számíthatunk. Ők a TeSzedd!-en kívül is szerveznek hulladékgyűjtéseket, melyeken a leglelkesebb tanulóink és családjaik is részt vesznek.

Ebben a tanévben közel 600 gyermek és fiatal járta Vecsés utcáit a kicsi elsőseinktől a gimnazistáinkig. A megtisztított terület nagyságát idén kibővítettük, és Vecsés lakott területének kb. negyedét tisztítottuk meg. A 22 osztály tanítókkal, tanárokkal, szülőkkel együtt 38 zsák szemetet gyűjtött össze. Ezzel a teljesítménnyel iskolánk a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett TeSzedd! pályázaton elnyerte a “Pest vármegye legaktívabb iskolája” kitüntető címet, amely 100 000 Ft-os, alapítványi támogatás formájában kifizetett díjazással jár.

Ezen túlmenően is egész éven át nagy gondot fordított iskolánk a hulladékok szelektív gyűjtésére és helyes kezelésére. A papírgyűjtés során mintegy 21 tonna papírhulladékot, a Sulizsák keretében 5960 kg használt ruhát gyűjtöttünk össze. Külön gyűjtöttük a használt elemeket, akkumulátorokat is, valamint tavaly óta a használt sütőolaj gyűjtésére e-Qkát is üzembe helyeztünk. Iskolakertünkben 6 db komposztálót üzemeltetünk, és a Fenntarthatósági Témahéten, valamint témanapjainkon rendszeresen foglalkoztunk a hulladékgazdálkodás témáival.