Egyházmegyei egészségnap Gödöllőn

2015. október 2-án az EKIF a Váci Egyházmegye valamennyi középiskolájából meghívta a 10. és efölötti évfolyamokat egy egészségnapi rendezvényre. Helyszínként a Szent István Egyetem Sportcsarnokát választották Gödöllőn, ahol kényelmesen elfért a mintegy 800 diák. A reggel fél 9-kor kezdődő programokra a résztvevőket a szervezők által küldött buszok szállították, majd így jutottunk haza is délután, egy eseménydús nap végén.

A regisztrációkor mindenki kapott egy, a rendezvény logójával és mottójával („Soha ne add fel az álmaid, a kudarcok ne törjék a szárnyaid!” – Deniz) ellátott pólót, valamint reggelire egy szendvicset és egy üveg ásványvizet. Az ellátásra a továbbiakban sem lehetett panaszunk, minden szünetben rengeteg gyümölcs, szendvics és innivaló várta a gyerekeket.

A hangulatteremtő bevezető műsorszámok után dr. Csáki Tibor atya, az EKIF főigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Rövid beszédében felhívta a diákság figyelmét az egészséges életmód fontosságára. Ezután dr. Beer Miklós püspök úr vette át a szót, aki saját tapasztalatait osztotta meg a hallgatókkal.

A délelőtt fő előadását dr. Gloviczki Eszter tartotta „A szerelem biokémiája” címmel. A lenyűgözően érdekes előadásból mindenki megtudhatta, milyen hormonok és hogyan befolyásolják a szerelmes ember viselkedését. Őt dr. Barcza Zsuzsanna dietetikus követte, aki a diákok által előzetesen kitöltött és beküldött egészségtudatossági kérdőívek kiértékelését osztotta meg velünk. Végül az ebédszünet előtt két fitness edző rövid gerincvédő-átmozgató tornát tartott az egybegyűlteknek.

A délutáni programblokk néhány sportoló, köztük a sokszoros válogatott vízilabdázó, Kiss Gergely bemutatkozásával, tanúságtételével, sportbemutatójával kezdődött. Ezután került sor a sokak által várt dr. Zacher Gábor-előadásra. A nagyhírű orvos-toxikológus mi másról is beszélt volna, mint a drogfüggőségről és a prevencióról. Hatásos, a kamaszokat könnyen megszólító stílusa miatt még azok a diákok is figyelemmel követték az előadást, akik már igencsak elfáradtak a reggel óta tartó programsorozatban.

Lazításképpen a nap lezárása egy koncert volt: a népszerű rapper, Deniz örvendeztette meg a fiatalokat jó néhány számával. A sok élménybe belefáradt diákoknak a hazaindulás előtt még bőven volt idejük fényképezkedni az előadókkal. Mindenki jól érezte magát, remélhetőleg sok információt meg is jegyzett az előadásokból, így hasznosan töltöttük ott a napot.

Köszönjük a meghívást, a rendezvény megszervezését az EKIF-nek!

 

Bekkerné Fenyő Ágnes

Vélemény, hozzászólás?