Adventi délelőtt Vácott

A váci Püspökség dísztermébe 120 diák érkezett december 11-én délelőtt. Az egyházmegye katolikus iskoláinak a legjobb diákjai kaptak meghívást az ünnepségre. A Petőfi Iskolából hatan vettek részt a programon. Nyalka Laura 3. b, Rapcsok Boglárka 4. a, Rózsár Petra 4. b, Mihavecz Petra 5. b, Baranyi Zsófia 5. b, Besenyi Dóra 6. b osztályos tanulók. Dr. Csáki Tibor kedves köszöntővel fogadott minket. A bemutatkozás után megkezdődött a műsor. Egy bábelőadást láthattunk, mely a „Negyedik Királyról”, a leggyönyörűbb karácsonyi legendáról szólt. Ennek a történetnek fontos üzenete van a mai ember számára is.

Ha végre akarsz egy igazi karácsonyt, amilyen a betlehemi volt, mely mennyei fénytől ragyogó, akkor ne kérj jó hangulatot, különleges ajándékot, még azt se, hogy legalább ezen a napon szeressenek, hanem csak egyet kérj, hogy szerethess. S legalább legyen egy valaki, aki befogadja szereteted, mert erre tanít a karácsony. Mindig lesznek, akik befogadnak, és mindig lesznek, akik nem.”

Közös éneklést követően Dr. Beer Miklós Püspök megajándékozta a meghívottakat. Az ünnepség után uzsonnával zárult a program.

Meghitt hangulatban tértünk haza!                 Köszönjük a lehetőséget!

Békefiné Fenyvesi Gabriella

Vélemény, hozzászólás?