Adventi kirándulás Bécsbe

December 3-án hajnali ½ 7-kor a Petőfi Iskola 41 diákjával indultunk Bécsbe. Néhányan még álmosan bóbiskoltak a tegnapi színházlátogatás utóhatásaként, volt, aki még gyorsan visszaszaladt az otthon maradt személyi igazolványáért és volt, aki betegségéből éppen, hogy csak felépülve tartott velünk.

Először Schönbrunnba vettük utunkat, ahol az első igazi adventi vásárral találkozhattak diákjaink szép történelmi környezetben, a kastély udvarában. Ezután buszunk a Westbahnhof mellett tett le bennünket, majd, végigsétálva a Mariahilferstraßén, ízelítőt kaptunk az adventi hangulatból. A Maria Theresia Platzon mindenki beazonosította a térképén, hol vagyunk, majd közösen elgyalogoltunk a Rathaus / Városháza elé és rövid útmutatást követően szabad program következett. Tanulóink már alig várták, hogy belevessék magukat az adventi vásár forgatagába. Megcsodálhatták a gyönyörű kézműves karácsonyi díszeket, megkóstolhatták a forró puncsot, a sült gesztenyét és a pirított mandulát. Igaz, hogy néhány óra múlva már éreztük a hideget, de sütött a nap és az évszakhoz képest jó időt fogtunk ki. Sajnos nem jutott rá időnk, hogy Bécs látványosságait megcsodáljuk, de most nem is ezzel a céllal keltünk útra. A karácsony előtti hangulat, a kivilágított és feldíszített utcák látványa kiragadott minket a hétköznapokból, kicsit mindenkit elvarázsolt, ráhangolt a karácsonyra.

Jól éreztük magunkat és miért is ne ismételhetnénk meg ezt az élményt egy másik alkalommal, egy másik évszakban? Már csak azért is, mert szeretünk kedves, jó diákokkal kirándulni. : )

Madarász Krisztina

img_20161203_130810_hdr-001

fotó: Prorokné Jankovics Anita

Vélemény, hozzászólás?