Tánc a Vecsési Tájház udvarán

Május utolsó vasárnapján rendezték az immáron hét éve megnyitott Vecsési Tájház születésnapját.

A rendezvényen városunk óvodái, iskolái nevében tánccsoportok léptek fel, majd az ő műsoruk, köszöntőjük után a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület szórakoztatta az egybegyűlt sokaságot. Nagy élményt nyújtott a Tájház megtekintése – az ősök hagyományaira, kultúrájára való visszatekintés fontos része a mai fiatalság nemzeti, valamint nemzetiségi nevelésének.

A Petőfi iskola képviseletében a 3. b osztályosok ropták a táncot, akik két német nemzetiségi tánccal örvendeztették meg a közönséget.

A ragyogó nyárias délutánon, sok kedves család gyűlt össze, hogy láthassák gyermekeik szívvel teli műsorát. A mieink a műsor derekán álltak színre, és bátran mutatták meg a már sokszor gyakorolt fordulásokat, átbújásokat, szökkenéseket.

Bizonyára nem csak a szülőknek okozott örömet ez a kedves délutáni ünnepség, mivel a gyerekek szemében is csillogott valami, ami bizonyosan a tánc azon tulajdonságából fakad, hogy ott egészen máshogy rezdül az emberi lélek. Ezt kaphattuk mi, szülők is általuk, és ezt a rezdülést ülteti Gabi néni gyermekeinkbe a táncórákon, aminek szép gyermekkoszorúját láthattuk ezen az ünnepi délutánon.

Hálásak vagyunk Békefiné Fenyvesi Gabriella tanárnőnek, hogy ilyen szeretettel foglalkozik gyermekeikkel, tanítja őket a tánc által erre a különleges összetartó erőre.

Köszönjük gyermekeink nevében is a szervezőknek a tánc bemutatásának lehetőségét, és az ott kapott finomságokat (a frissen sült lángosért mindenki szívesen állta ki a még sokszor kígyózó hosszúságú sort is).

Denke József és Denke Katalin, az egyik táncos legény szülei

(fotó: Obornyák Tímea)

Vélemény, hozzászólás?