Bécsi gyakornok a Petőfiben

Iskolánkban immár negyedik éve hagyomány, hogy idegen nyelvi óráinkat egy-egy külföldről érkezett vendég, úgynevezett gyakornok teszi színesebbé. Ők valamennyien egyetemisták vagy főiskolások a saját hazájukban és szívesen vállalják ezt a feladatot. Amellett, hogy bemutatják saját szülőföldjüket, változatos, interaktív nyelvi gyakorló órákon vannak pedagógusaink segítségére.

Brazília, Oroszország és Indonézia után, idén a szomszédos Ausztriából, Bécsből érkezett hozzánk Annemarie, aki a német nyelvi óráinkon vett részt, illetve tartotta azokat a 8-12. évfolyamon. Kedves, nyílt személyiségével és felkészültségével elnyerte mind a diákok, mind pedig a tanárok szimpátiáját. Noha Ausztria közeli, szomszédos, sokak által látogatott ország, mondanunk sem kell, hogy azért sok érdekességet, új információt megtudhattunk vendégünktől, akinek segítségével bécsi idegenvezetést is tanulhattunk, illetve osztrák- német szójegyzéket is készíthettünk.

Nagyon hasznosnak és hatékonynak tartjuk a nyelvtanulás ilyen módon történő támogatását, ezért mindenképpen tervezzük ezen nyelvi projektünk folytatását.

Idegen nyelvi munkaközösség