Az első félév történelem versenyei

A 2017-2018- as tanévben iskolánk diákjai a korábbi évekhez képest nagyobb számban jelentkeztek a történelmi témájú országos versenyekre. A Országos Középiskolai

Tanulmányi Versenyre hat diákunk jelentkezett, hárman a 12. és hárman a 11. évfolyamból. Történelem tantárgyból iskolánk először vett részt ezen a megmérettetésen. Nagyrészt ennek és a feladatsor nehézségének is betudható, hogy a legjobb eredményt elérő tanuló, Gáspár Tamás (53,5%) sem tudott továbbjutni.
Az Országos 7-8. évfolyamos Tanulmányi Versenyen hat hetedikes és egy nyolcadikos diák indult. A három legjobb eredményt elért tanuló (Brünner Péter, Kovács Gergely, Páli Brúnó) dolgozatait továbbküldtük, de az országosan jól teljesítő versenyzők magas pontszámai miatt egyikük sem jutott tovább a második fordulóba.
Három 11. évfolyamos diák (Guzsván Tímea, Nagy Melinda, Nagy Tamara) novemberben benevezett az egri Eszterházy Károly Egyetem középiskolás történelem csapatversenyére. Az első három levelezős forduló első részét már sikerrel teljesítették, jelenleg a második feladatsor megoldása zajlik. Jó szereplés esetén az országos döntőn már Egerben kell helyt állniuk.

Hegyesi Krisztina, Kaposi Gábor

Vélemény, hozzászólás?