Állatok világnapja 2016

Állatok világnapja

Iskolánk alsós tagozatos tanulói október 4-én ünnepelték az állatok világnapját. Íme néhány 3.a osztályos tanuló fogalmazása az emlékezetes napról:

1. Október 4-én volt az állatok világnapja. Egy bácsi megengedte, hogy megsimogassuk a kígyót. Páran azt hitték, hogy a kígyó nyálkás, de nem az, csak a pikkelyei fénylenek. Még volt egy szakállas gyík is, ami egy kicsit szálkás volt. Volt a bácsinak egy madárpókja is. Körbevitte, persze azt nem lehetett megsimogatni. Elmesélte, hogy a csípése csak akkor mérgező, ha valaki allergiás az állati fehérjékre. Még az is mondta, hogy a darázscsípés halálos is lehet.

Fekete Viktória

2. Az állatok világnapját minden évben október negyedikén ünneplik. Ilyenkor arra emlékezünk, hogy szeretni kell az állatokat. Idén az osztályunkba behoztak néhány különleges állatot. Volt köztük madárpók is. Félelmetesnek nézett ki, de nem bántott. Ha mi nem bántjuk az állatokat, ők sem bántanak minket!

László Katalin

3. Az állatok világnapját 1931 óta ünneplik. Minden év október 4-én, ez a nap Assisi Szent
Ferencnek, az állatok védőszentjének a halála napja. Ezen a napon az állatok védelmére
hívják fel a figyelmet. Az országban évente több százezer kedvenc állat válik kóborrá.

Steigerwald Dorina

4. Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének a halála napja. Ennek alkalmából ellátogatott az iskolába egy bácsi, aki elhozott egy madárpókot, kígyót és szakállas agámát. Nagyon örültem, hogy meg lehetett fogni őket, mert én nagyon szeretem az állatokat.

Szabó Levente Gábor

5. Az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük. Az iskolába eljött két bácsi és hoztak három állatot. Egy kígyót, amitől nagyon féltem. A második volt a madárpók, nagyon ijesztő volt. A harmadik az egy szakállas gyík volt, amihez alig akartam hozzáérni. A nap végén már nem féltem semmitől.

Szanyi Szonja Virág

A cikket összeállította: Kállainé Szögi Klára, a 3.a tanító nénije

 

 

Vélemény, hozzászólás?