Nukleáris szaktábor

Örömmel adjuk hírül, hogy januárban   egy kisebb csoporttal lehetőségünk lesz eljutni a Paksi Atomerőműbe. Ez év elején  Imola tanárnő biztatására pályáztunk a Nukleáris Szaktáborra, melyet a Magyar Nukleáris Társaság szervezett. Pályázatunk sikeres volt, így 2022 júniusában egy egész hetet tölthettünk Keszthelyen. A szervezők mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat, és a napi 3-4 izgalmas fizikai  előadás mellett a szórakozásra is jusson időnk.

A pazar előadások után a keszthelyi Vajda János Gimnázium laborjába is ellátogattunk, ahol egy vérbeli fizikus bőrébe bújva különféle méréseket végeztünk.  Abban a kiváltságban is részesültünk, hogy megtekinthettük a Budapesti Műszaki Egyetem oktatóreaktorát – korábban sosem gondoltuk volna, hogy valaha ide is eljuthatunk. Emellett lehetőséget kaptunk arra, hogy szabadon fedezzük fel Keszthely csodálatos látnivalóit, sőt még a mindennapi strandlátogatás is belefért a programunkba.

Nemrégiben érkezett a hír, hogy a 2023-as nyári táborba is várnak minket. Már most izgatottan várjuk, és reméljük, hogy majd erről is beszámolhatunk nektek.

 

 

Németh Réka és Geröly Tibor

10.b osztályos tanulók