“Bálint Ágnes 100”

„Bálint Ágnes 100” országos vetélkedőt szervezett a BÁKK, melynek célja, hogy a résztvevő diákok megismerkedjenek az írónő életével, munkásságával, ismeretet szerezzenek legfőbb műveiről, és maguk is meseolvasókká akár meseírókká váljanak. Iskolánkat a 3.a osztályból Mayer Tímea Zengő, Nagy Milán, Nagy-Borkó Eszter és Nagy-Borkó Fanni képviselte. A résztvevő diákok így meséltek a versenyről:

“Karácsony előtt beküldtük a pályaművünket: Bálint Ágnes meséinek szereplői egy számítógépes játékban teljesítenek 3 pályát. Így sikerült bejutnunk az országos döntőbe.

Január 21-ét izgalommal várta a csapat, ekkor volt a személyes döntő. Reggel kisbusszal az Emlékházba vittek minket, ahol szabaduló szobás feladatokkal kellett kiszabadulni. A BÁKK-ba visszaérve további állomások vártak. A memória játékban maximális pontot szereztünk. A lufipukkasztás, élő társas is nagyon izgalmas volt. Ki kellett találni egy mesét, és rajzzal előadni: jópofa mesénket nagyon megdicsérték. Jól esett a közös ebéd a csapattagokkal, akik igazi jó barátok is. Az első 6 csapat között végeztünk és nagyon örültünk a nyereményeknek. Még Varázs Tamás bűvész és lufihajtogató műsorát is megtekinthettük.

A felkészülésben Timi anyukája, Mayer-Timári Júlia segített minket.

Nagyon jól éreztük magunkat és sok élménnyel gazdagodtunk. Nagyon örülünk, hogy csapatverseny volt!”