Tanévnyitó tantestületi kirándulás

Megkezdődött a 2021/22-es tanév. Nekünk, tanároknak szokás szerint egy kicsit korábban. Augusztus 23-án egy nyitóértekezleten találkoztunk először a hosszú nyári szünet után. 26-án, csütörtökön pedig egy fantasztikus évnyitó, csapatépítő kiránduláson vettünk részt. Velünk tartott intézményünk lelki vezetője, Huszka Mihály atya is, aki a vidámnak ígérkező kiruccanást egy lelki elcsendesedéssel, imával indította.

A program-a testi-lelki feltöltődés mellett- érdekes, szórakoztató látnivalókat is tartalmazott.

A reggeli fél kilences gyülekező után startolt a különbusz, melynek első állomása a budapesti Gazdagréti Szent Angyalok templom volt, ahol Szederkényi Károly atya plébános kormányzó mesélt nekünk a templom történetéről, csodás mozaikjairól és a két különleges, Szent Pió atyáról, illetve Szent Charbelről nevezett kápolnáról. Spontán alakult tanári kórusunk két taizéi dal előadásával próbálta ki a remek akusztikát. Czékus Jób tanár úr, kollégánk pedig megszólaltatta azt az orgonát, mely csak most ideiglenesen van a templomban a NEK alkalmából.

Következő állomásunk a Debreczeni Pincészet volt Etyeken. Az idevezető úton Fekete-Part Gabriella kolléganőnk, alsós igazgató helyettes rögtönzött idegenvezetését élvezhettük Biatorbágyról, a Viaduktról és a környékről. A borászat házigazdája egy finom ebéddel, borkóstolóval és komoly szakmai sommelier kiselőadással kedveskedett csapatunknak. Miután adóztunk testnek és léleknek, bebizonyítva a bibliai mondást (A bor megvidámítja a szívet) kellő jó hangulatban folytattuk utunkat az etyeki Korda Filmstúdióba. Itt két csapatban, idegenvezető segítségével pillantottunk bele a filmkészítés rejtelmeibe, a hollywoodi sztárok titkaiba, láttunk díszleteket, jelmezeket és anekdotákat is hallottunk túravezetőnk jóvoltából.

Hazafelé beugrottunk a Biatorbágyi Viadukthoz, leugrani szerencsére senki se akart …, így aztán teljes létszámban kezdtük meg a hazafelé vezető utat buszunkkal. Azonban korántsem volt vége a kalanddús napnak …., Budapest határában ugyanis lerobbant a buszunk. Az út szélén várva a felmentő sereget (mentesítő járat) előkerültek a házi sütésű pogácsák, ezzel próbáltuk tartani egymásban a lelket.

Este hét körül értünk haza az idei tanévkezdő kirándulásról, mely mindannyiunknak felejthetetlen élmény marad.

Dóczyné Topál Dalida