Petőfi-nap a nagyhét jegyében

2015. április 1. Ha erre a dátumra valaki ránéz, a többségnek valószínűleg az első gondolata az, hogy ez a bolondok napja. Na de nem a mi iskolánkban! Ugyanis ezen a szép, (és valóban) „szeles” napon tartottuk meg idei Petőfi-napunkat.

Az alsós osztályok a tornateremben kezdtek. A legkisebbek kidobós versenyen vehettek részt, a 4. évfolyam diákjai pedig sorversenyen bizonyíthatták rátermettségüket. Később az udvaron a vállalkozó kedvű gyerekek egy nagyon izgalmas, bringás-koris-rolleres ügyességi pályán gurulhattak végig. Közben volt, aki inkább erejét fitogtatta a kötélhúzáson, de az ugrókötelezést is sokan választották. Népszerű program volt még természetesen a tavaszi szünet előtti utolsó napon kihagyhatatlan tojásfestés is.

Klassz programokból azért a felsős és gimis diákoknak is jutott, hiszen ők egy komplex akadályversenyen vehettek részt idén. A feladatok között egyaránt előfordult logikai, ügyességi, illetve műveltségi is, így a csapatok különböző személyiségű és érdeklődésű tagjai mind hozzá tudtak adni csapatuk teljesítményéhez.

A verseny utáni programok is igen sokszínűek voltak, így többek között lehetett sportolni, filmet nézni (Napfivér, Holdnővér; A misszió), gondolkodtató feladatokon ügyeskedni. Sőt a nagyoknak is volt lehetőségük kicsit előre megidézni a húsvéti hangulatot a tojásfestéssel.

Az iskola hagyományaihoz illően a nap a Petőfi-szobornál zárult, ahol a 12. és 13. nyelvi osztályok virágot helyeztek el.

Köszönjük a főszervezőknek a munkáját és minden pedagógusnak az aktív részvételét a programok gördülékeny lebonyolításában!

Juhász Jakab András

Vecsés, 2015. április 19.

Vélemény, hozzászólás?