Nyílt nap a Petőfiben az elsős tanulóink szüleinek

 

 

  1. november 29-én nyílt napot tartottunk a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban az elsős tanulók szüleinek. A nyílt nap alkalmával, lehetőséget kaptak a szülők, hogy bepillantást nyerjenek az általános iskolában folyó oktató és nevelőmunka mindennapjaiba.

Az 1.a osztályban Kállainé Szögi Klára egy gyakorló olvasás órát tartott. Az órán, a táblai feladatok és a hangos olvasás mellett megjelent a gyerekek kedvenc tevékenysége a bábozás és a labdás mondatbefejezés is. Balla Edit matematika óráján a kivonás művelettel ismerkedtek meg a tanulók.  A szülők részt vehettek egy gyakorló angol órán is.

Az 1. b osztályban Pleskovics Sándorné egy készségfejlesztő olvasás órát tartott a kicsiknek. A tanórán, a hangos olvasás mellett különféle játékos módszerekkel sajátíthatták el a tanult betű összeolvasását. Pályi Tünde egy gyakorló matematika órát mutatott be, ahol az összeadás és kivonást gyakorolhatták a gyerekek. Sok játékos, készségfejlesztő feladatot oldottak meg a tanulók egyénileg és páros munkában is. Nagy Klaudia német óráinak témája az iskolaszerek átismétlése volt. A tanulók sokat mozogtak, énekeltek és játszottak az órán.

Reméljük mindenki tetszését elnyerte ez az „ünnepnap” és örömmel fognak visszagondolni a gyermekük első tanévére.

Pályi Tünde