Német nyelvű szavalóverseny a Petőfiben

Iskolánkban hagyományosan november végén rendeztük meg a német nyelvű szavalóversenyt, azaz a Gedichtfest-et. A versenyt hosszas szervezés, megbeszélés előzte meg, mert azt szerettük volna, hogy mindenki érezze jól magát. Arra is törekedtünk, hogy a verseny napján minden a helyén legyen. A kicsiktől (második osztály) a nagyokig (nyolcadik osztály) 19 diák képviseltette magát. Mindenki maga választhatta ki azt a verset, amivel a zsűri elé lépett. Volt, aki humoros, vidám témájú verset választott, de hallottunk komoly hangvételű előadásokat is. Örömmel fogadtuk a ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda iskoláskorú diákjait is, akik alaposan felkészültek, és együtt versenyeztek a mi diákjainkkal.
A diákok két csoportban mutatták be a verseket. Először az alsósok mondták el verseiket, majd a felsősök következtek. Nagy örömünkre a kisebbek szívesen maradtak ott a felsősök versenyén is, pedig különféle társasjátékokkal, és finom süteményekkel csábítottuk őket egy másik terembe.
Az utolsó szavaló után hosszasan tanácskozott a zsűri, hiszen nem volt könnyű helyzetben. A versenyzők addig a szomszédos teremben játszottak, illetve pogácsát ettek és teát ittak.
Természetesen izgatottan várták az eredményhirdetést. Mindkét kategóriában első, második és harmadik helyezést hirdetett ki a zsűri, de voltak különdíjak is. De nemcsak helyezéseket és különdíjakat kaptak a résztvevők, hanem mindenki, helyezéstől függetlenül, egy oklevéllel és egy kisebb ajándékkal mehetett haza. A helyezésekért az oklevél mellé könyvjutalom is járt, de voltak, akik társasjátékot vagy német nyelvű újságokat kaptak.
Köszönjük a versenyben részt vevő diákok felkészülését, az őket felkészítő tanárok munkáját, köszönjük a remek szervezést és a jó hangulatot.

A verseny végeredménye:
Kicsik:
1. helyezett: Szabó Péter 4.b
2. helyezett: Kozma Karola 3.b
3. helyezett: Tonk Máté 4.b
Különdíjban Szlahó Gréta 4. b-s tanuló részesült.

Nagyok:
1. helyezett: Mihavecz Petra 8.b és Falusi Kira Katica 5. o tanuló a ceglédi iskolából
2. helyezett: Matasdi Panna 7.a
3. helyezett: Brünner Norbert 8.b
Különdíjban Illés Máté 7.b valamint Horváth Tünde ceglédi tanulók részesültek.

Kéthelyi Lídia tanárnő