Nyílt nap

2015. november 16-án nyílt napot tartottak a vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Gimnáziumban az érdeklődő 8. osztályos diákoknak és szüleiknek. A nyílt nap alkalmával, lehetőséget kaptak a tanulók és szüleik, hogy bepillantást nyerjenek a Petőfi Gimnáziumban folyó oktató és nevelő munka mindennapjaiba.

Szeretettel fogadták 8 órakor a vendégeket az iskola étkezőjében, ahol a reggeli iskolarádión elhangzó áhítat után először dr. Huszka Mihály plébános úr köszöntötte a megjelent szülőket és diákokat. Méltatta az iskolában folyó pedagógiai munkát és beszélt az egyházi vonatkozású programokról, eseményekről.

Ezt követően Sztyehlikné Hegyi Krisztina, iskolánk Igazgatónője ismertette a 9. évfolyamon választható tanulmányi területeket. Színes képes összeállítással mutatta be iskolánk felszereltségét, a diákélet fontosabb eseményeit, iskolánk egyéb programjait.

A tájékoztató után a vendégeknek lehetőségük volt néhány óra látogatására is, megtekinthettek történelem, magyar irodalom, informatika, valamint német és angol nyelvi órákat. Az épületben való tájékozódásban segítségükre voltak 10. nyelvi osztályos diákjaink.

Reméljük, hogy a nyílt napra idelátogató nyolcadik osztályosokat gimnáziumunk diákjai sorában üdvözölhetjük a 2016/17-es tanévben.

Választható tanulmányi területeink a 2016/17-es tanévben.
001

4 évfolyamos + 1 évfolyam nyelvi előkészítő angol nyelvből; gimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv az angol nyelv, a második idegen nyelv a német nyelv; felvétel a tanulmányi eredmények, a szóbeli vizsga és a magyar nyelvi és a matematika központi írásbeli vizsga eredménye alapján; a felvételi eljárás során a vallási, világnézeti, felekezeti elkötelezettséget is figyelembe veszik

002
4 évfolyamos + 1 évfolyam nyelvi előkészítő német nyelvből; gimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv az német nyelv, a második idegen nyelv az angol nyelv; felvétel a tanulmányi eredmények, a szóbeli vizsga és a magyar nyelvi és a matematika központi írásbeli vizsga eredménye alapján; a felvételi eljárás során a vallási, világnézeti, felekezeti elkötelezettséget is figyelembe veszik

003
4 évfolyamos; gimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv a német nyelv, a második idegen nyelv az angol nyelv; felvétel a tanulmányi eredmények alapján; a felvételi eljárás során a vallási, világnézeti, felekezeti elkötelezettséget is figyelembe veszik

Tájékoztatásul szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy az írásbeli felvételi vizsgát intézményünkben is megírhatják!
Jelentkezési határidő: december 8.

Vélemény, hozzászólás?