Karácsonyi műsor a Jézus Szíve Templomban

Katolikus iskolánk hagyományos karácsonyi műsora 2015. december 18-án volt a két hatalmas karácsonyfával feldíszített felsőtelepi templomban, ami idén is zsúfolásig megtelt iskolánk tanulóival, és hozzátartozóikkal. A hagyományokhoz híven énekkarosaink és lelkes kollégáink előadásában felcsendülő karácsonyi énekekkel vártuk kedves vendégeinket. Sztyehlikné Hegyi Krisztina igazgatónő és Huszka Mihály atya köszöntője után először a gimnazisták – Vass Zsanett, Váradi Dorina és Nagy Melinda – szavaltak magyarul és németül, majd a 8.b osztályos és gimnazista tanulókból álló német nemzetiségi kamarakórusunk adott elő két meghitt adventi éneket, valamint Nagy Tamara
előadásában Schubert Ave Maria-ja csendült fel.

Idén az én harmadik osztályom volt a főszereplő. Az őszi szünet után kezdtük meg a felkészülést. Olyan műsort állítottam össze, amelyben Szigetvári Imre atya, nagyra becsült, néhai plébánosunk pásztorjátékának a versei is szerepeltek, és amiben az osztály mind a 32 tanulója szerepet kapott.

Izaiás próféta jövendölésétől, Augustus császár rendeletéig, a pásztorok és a napkeleti bölcsek látogatásáig minden megelevenedett az oltár előtt. A 3. a osztály tanulói végig nagyon lelkesen készültek, és színvonalasan adták elő szebbnél szebb jelmezeikben a szerepeiket. A pásztorjátékhoz kapcsolódó dalokat az alsós énekkar énekelte, amit Kállainé Szögi Klára irányított.

Amíg a 3. b osztályból Végh Júlia Gryllus Vilmos Karácsonyi angyalok című dalát énekelte, majd 6 osztálytársa egy Gyökössy Endre imát mondott el, a 3. a osztályosok gyorsan átöltöztek, mert egy meglepetést készítettünk karácsonyi ajándékként. A próbák alatt a kiszűrődő hangokat hallva, gyakran találgatták gyerekek és kollégák, hogy vajon mit csinálunk az osztályteremben. Mivel tanítványaim tudtak titkot tartani, a közönség csak a műsor végén látta és hallotta először a meglepetés műsorszámot. Az ünneplőben felvonuló gyerekek 32 csengettyűvel, Borcsikné Juhász Tímea vezetésével először a Csendes éj című dalt játszotta el. Utána Baranyi Zsófi 5. b osztályos diák mondott el egy szép karácsonyi verset, majd ismét a csengettyűk szólaltak meg. A Jingle Bells refrénjét angolul énekelve a gyerekekből sugárzott a jókedv. Szüleik nem győzték a szemükből törölgetni a könnycseppeket. A csengettyűzést vastapssal jutalmazta a közönség, amit ezért megismételtünk.

A műsor végén az igazgatónő kívánt áldott karácsonyt a megjelenteknek. Találkozunk jövőre ugyanitt, ahol hagyományainkhoz híven a következő 3. évfolyam lesz majd az újabb főszereplő.

Kissné Fodor Annamária

 

Vélemény, hozzászólás?