Fontos tudnivalók

Információk, tájékoztató anyagok az Oktatási Hivatal honlapján:

http://www.kir.hu/kir2_kifir


Tisztelt Szülők, kedves Felvételiző Diákok!

Az Oktatási Hivatal megküldte az egyeztetett felvételi jegyzéket. Ez alapján az iskolánkba felvett tanulók oktatási azonosítóját az alábbi listákban találják:

petofi_felvettek_2021

Gratulálunk a felvetteknek és szeretettel várjuk Őket szeptemberben a Petőfibe!

a Vezetőség és az iskola pedagógusai


Tisztelt Szülők! Kedves Felvételizők!

Az iskolánkba felvehető tanulókat, és az ideiglenes rangsort az alábbi táblázatokban közöljük.

A 0001-es kódú emelt nyelvi képzést biztosító osztályunkba 100 ponttól vesszük fel a tanulókat, a 0002-es kódú normál gimnáziumi képzést nyújtó osztályunkba pedig 80 ponttól.

Tisztelettel: a Vezetőség

Ideiglenes felvételi rangsor 2021, 0001 kód

Ideiglenes felvételi rangsor 2021, 0002 kód

 

______________________________________________________________

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző diákok!

Március 5-én délután és március 6-án délelőtt szóbeli felvételiket tartunk. Szóbeli felvételire azt a tanulót hívjuk be, aki a központi írásbeli felvételi vizsgán magyar nyelv és matematika tantárgyakból összesen legalább 35 pontot ért el. A szóbeli felvételi időpontjait a gyermek oktatási azonosítója alapján tudják megkeresni.  Kérjük, hogy a megjelölt időpont előtt 5-6 perccel érkezzenek meg. A felvételi termei a 2. emeleten találhatók, a gyerekek a folyosón várakozhatnak. Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekeiket csak a bejáratig kísérjék és az épületen kívül várják meg!

Kérjük Önöket, hogy a tanulók hozzanak magukkal maszkot, tollat, valamint egy kivonatot az e-naplóból, ami az iskolában marad! Idén a vírushelyzet miatt füzeteket és okleveleket nem kell behozni.

Tisztelettel: a Vezetőség

—————————————————————————————————————————————————————–

Kedves Felvételizők, kedves Szülők!

A központi felvételi vizsga meghirdetett időpontja: 2021. január 23. szombat 10:00 óra. Az írásbeli felvételin magyar nyelvből csak toll használható, matematika tantárgyból használható még körző, vonalzó. Kérjük, hogy mindenki hozza magával személyi igazolványát vagy diákigazolványát, hogy igazolni tudja magát!

A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy mindenki hozzon magával maszkot, melyet az iskola épületében viseljenek a gyermekek! A szülők csak az iskola épületéig kísérhetik gyermeküket, az iskolába nem jöhetnek be. A távolságtartás és a beléptetésnél való hőmérőzés miatt kérjük, hogy a következő rendben érkezzenek az iskolába a gyerekek:

9:00-9:15 Akinek a vezetékneve A-Gy betűvel kezdődik

9:15-9:30 Akinek vezetékneve H-M betűvel kezdődik

9:30-9:45 Akinek vezetékneve N-Zs betűvel kezdődik

Kérjük figyeljenek a pontos érkezésre a gördülékeny áthaladás és a pontos kezdés érdekében.

______________________________________________________________________________________________

A központi felvételi vizsga meghirdetett időpontja: 2021. január 23. szombat 10:00 óra. Alapvetően mindenkire ez vonatkozik.

Aki ezen alapos indok miatt nem tud megjelenni, a megadott pótnapon, 2021. január 28-án, csütörtökön 14:00 órakor írhatja meg a pótnapi dolgozatot.

A COVID 19 járvány miatt ebben a tanévben egy második pótnapot is kijelöltek: 2021. február 5. péntek 14:00 óra.

A központi írásbeli vizsga második pótnapján, kérelemre kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID 19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni.

A központi írásbeli vizsga második pótnapján való részvételt annál a középfokú oktatási intézménynél kell a jelentkezőnek kérelmeznie, ahová a jelentkezését eredetileg beadta. A kérelem benyújtásának határideje: 2021. január 29. péntek 16:00 óra. A kérelmet a középfokú intézmény vezetője saját hatáskörében bírálja el.

Tehát nem lehet választani, újra megírni, minden felvételiző csak egyszer írhat felvételi dolgozatot, és ha a pótnapi időpontok valamelyikét kénytelen igénybe venni, azt külön kérelmeznie, indokolnia és igazolnia kell!

 

Köszönettel:

A Vezetőség

__________________________________________________________