Eljárásrend covid-19 fertőzés esetén (2022/23 tanév)

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenlegi Eljárásrend szerint a COVID-19 fertőzés bejelentését a háziorvos/kezelőorvos/ellátó orvos teszi meg az OSZIR Fertőzőbeteg jelentő alrendszerébe.

Igazolt COVID-19 fertőzés esetén a fertőzöttel szoros kapcsolatba került, COVID-19 fertőzésre gyanús tüneteket nem mutató személy látogathatja – akár dolgozóként, akár tanulóként – a köznevelési intézményt.

De nyomatékosan kérjük betartani: az, aki igazolt COVID-19 fertőzöttel került szoros kontaktusba, a kontaktus (potenciális expozíció) időpontjától számított 5 napig köteles a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni. Szoros kontaktnak számító diákok az iskola esetében az osztálytársakat jelenti, ezért kérjük, feltétlenül jelezzék az osztályfőnöknek, ha gyermekük covidos lett.

Amennyiben a kontakt személynél COVID-19 fertőzésre gyanús tünetek jelentkeznek, akkor kérjük sürgősen forduljanak orvoshoz, mert intézkedések megtétele szükséges (antigén gyorsteszt vagy PCR vizsgálat, elkülönítés).

Az intézményben természetesen gondot fordítunk a fertőtlenítésre, és a bejáratoknál, valamint minden tanteremben lehetőség van kézfertőtlenítésre.

Köszönjük segítségét!

 

Osikoviczné Csendesi Mária

igazgató