Középiskolai központi írásbeli felvételi!

Kedves Felvételizők, kedves Szülők!

A központi felvételi vizsga meghirdetett időpontja: 2021. január 23. szombat 10:00 óra. Az írásbeli felvételin magyar nyelvből csak toll használható, matematika tantárgyból használható még körző, vonalzó. Kérjük, hogy mindenki hozza magával személyi igazolványát vagy diákigazolványát, hogy igazolni tudja magát!

A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy mindenki hozzon magával maszkot, melyet az iskola épületében viseljenek a gyermekek! A szülők csak az iskola épületéig kísérhetik gyermeküket, az iskolába nem jöhetnek be. A távolságtartás és a beléptetésnél való hőmérőzés miatt kérjük, hogy a következő rendben érkezzenek az iskolába a gyerekek:

9:00-9:15 Akinek a vezetékneve A-Gy betűvel kezdődik

9:15-9:30 Akinek vezetékneve H-M betűvel kezdődik

9:30-9:45 Akinek vezetékneve N-Zs betűvel kezdődik

Kérjük, figyeljenek a pontos érkezésre a gördülékeny áthaladás és a pontos kezdés érdekében.

___________________________________________________________________________

A központi felvételi vizsga meghirdetett időpontja: 2021. január 23. szombat 10:00 óra. Alapvetően mindenkire ez vonatkozik.

Aki ezen alapos indok miatt nem tud megjelenni, a megadott pótnapon, 2021. január 28-án, csütörtökön 14:00 órakor írhatja meg a pótnapi dolgozatot.

A COVID 19 járvány miatt ebben a tanévben egy második pótnapot is kijelöltek: 2021. február 5. péntek 14:00 óra.

A központi írásbeli vizsga második pótnapján, kérelemre kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID 19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni.

A központi írásbeli vizsga második pótnapján való részvételt annál a középfokú oktatási intézménynél kell a jelentkezőnek kérelmeznie, ahová a jelentkezését eredetileg beadta. A kérelem benyújtásának határideje: 2021. január 29. péntek 16:00 óra. A kérelmet a középfokú intézmény vezetője saját hatáskörében bírálja el.

Tehát nem lehet választani, újra megírni, minden felvételiző csak egyszer írhat felvételi dolgozatot, és ha a pótnapi időpontok valamelyikét kénytelen igénybe venni, azt külön kérelmeznie, indokolnia és igazolnia kell!

Köszönettel: A Vezetőség