Iskolacsalogató

Beköszöntő

Kedves iskolába készülő Ovisok, kedves Szülők, kedves Óvó nénik!

Iskolánk, a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium már a tavalyi tanév eleje óta egy innovatív programmal készült, melynek célja az volt, hogy iskolánk kapuját szélesre tárva minél többen nyerjenek betekintést életünkbe. Aktívabb kapcsolatot építettünk ki az óvodákkal, igyekeztünk megszólítani gyermeket, szülőt egyaránt, erre hivatott az úgynevezett egész tanévet felölelő „Iskolacsalogató” is. Ennek az ingyenes programsorozatnak keretében a délelőtti alkalmakra az óvó nénikkel vártuk az ovisokat, délutáni programjainkra pedig szülőkkel lehetett jönni hozzánk.

Tervezett forgatókönyvünket a vírushelyzet azonban teljesen átírta. A korlátozások miatt elmaradnak a nyitott programjaink, melyet nagyon sajnálunk, hiszen a tavalyi tanévünkben sok szép „iskolai élménnyel” gazdagodhattak a nagycsoportos ovisok mindaddig, amíg a járványhelyzet sajnálatos alakulása ezt felül nem írta. A korábbi lehetőségeket idén nem biztosíthattuk, de a lehető legtöbb eseményt zárt körben – figyelve az egészség védelmét biztosító szabályokra – megtartottuk. Ameddig a korlátozó intézkedések fennállnak, a honlapon keresztül adunk lehetőséget arra, hogy minél inkább megismerhessék iskolánkat. Bízunk benne, hogy mielőbb személyesen is találkozhatunk, előbb programjainkon, majd abból az alkalomból, hogy a 2021/22-es tanévre hozzánk jönnek beiratkozni. Mi mindent elkövetünk majd, hogy elnyerjük a bizalmat ahhoz, hogy iskolánkat részesítsék abban a megtiszteltetésben, hogy minket választanak.

Hogy némi ízelítővel szolgáljunk, az alábbiakban közös csokorba szedve mutatunk be olyan Iskolacsalogató programokat, melyek még a tavalyi tanévben nyitott kapukkal valósulhattak meg, és külön-külön olyanokról is beszámolunk, melyeket most zárt körben voltunk kénytelenek lebonyolítani.

Reméljük, mielőbb találkozhatunk!

A kép letölthető innen


2019/20.

  • Ősszel az Állatok világnapja alkalmából vendégül láttuk az ovis csoportokat egy állatsimogató programunkra a tornaterembe. Utána önfeledt ugróiskolázás vette kezdetét a szépen felújított tágas udvarunkon, melyre dolgozóink több napos összefogott munkájával – tanulóinknak hatalmas meglepetést, örömet szerezve – csodálatos ugróiskola-láncot festettek.

  • Az advent beköszöntét mi is örömmel vártuk. Minden évben megrendezzük az adventi koszorúk versenyét, melyre különböző kategóriákban lehet hozni egyéni és csoportos alkotásokat. Ezekből a művekből rendezett kiállítás várta azokat az ovisokat, akik szüleik kíséretében az ebédlőbe érkeztek egy közös foglalkozásra. Előzetes regisztráció segítségével lehetett kiválasztani, hogy ki-ki mit készít a karácsonyvárás jegyében. Az adventi koszorúhoz, az asztaldíszhez és az ajtódíszhez minden alapanyagot, eszközt biztosítottunk, és az alsós tanítóink segítségével máris szorgos munka vette kezdetét. Nemcsak az előre bemutatott minta alapján, hanem egyéni elképzelések szerint is készültek remekművek, melyeket mindenki örömmel vitt haza. A munka hevében megérkezett a Mikulás is, a krampuszok pedig ajándékokat osztottak a megilletődött ovisoknak.

  • A Jézus Szíve templomban minden évben meghitt karácsonyi műsort adnak alsósaink. A tanítók felkészítő munkáját dicséri a másodikosok betlehemes játéka, az előadást pedig a kis énekkarosok csilingelő hangja színesíti. Katolikus iskola lévén így méltó módon zárjuk az adventet, és közösen köszöntjük Jézus születését. Erre a szép ünnepre invitáltuk az ovisokat szüleikkel, megmutatva, hogyan éljük meg mi a karácsonyi csodát.

  • A farsang a jelmez-móka-kacagás jegyében telt. Ezt a rendezvényünket is nyitottá tettük az óvodások részére, sőt, a jelmezben érkező kicsik egy oklevelet, és némi édességet kaptak bátorságukért. A maszkabál elengedhetetlen része volt a zsákbamacska és az arcfestés. A tombolasorsolás mellett a legnépszerűbb esemény a közös tánc volt, melybe évek óta a szülők is bekapcsolódnak, akiket erre ajándékkal is szívesen ösztönzünk.