Mikulás-kupa – Iskolacsalogató

Iskolánkban 2020. december 06-án a korábbi évek hagyományait követve ismét megrendezésre került a Mikulás-kupa. Ezen a versenyen a legfiatalabb nebulóink mérettetek meg különböző váltó- és sorverseny feladatokban. Az iskola egyik új testnevelő tanáraként nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy aktív részese lehettem úgy az előkészületeknek, mint a lebonyolításnak, amit ezúton is szeretnék megköszönni a rendezvény ötletgazdájának, Fekete-Part Gabriella igazgatóhelyettesnek.

A korábbi évek gyakorlatához képest már a szervezés során mi pedagógusok is új kihívásokkal szembesültünk, köszönhetően a mindenki számára váratlan vírushelyzetnek. Ez a lebonyolításban illetve a feladatok megválasztásában egyaránt jelentkezett, de bennünket ez sem tántoríthatott el attól, hogy célunkat magas szakmai színvonalon valósítsuk meg. Különös figyelemmel voltunk arra, hogy a rendelkezésünkre álló óvintézkedés megtartása mellett a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk a tanulóinkat a verseny során.

A felkészítő pedagógusok hatékony, valamint a pályát felépítő 10.a osztályos diákjaink áldozatos munkáját követően minden tekintet a verseny résztvevőire szegeződött. Az osztálytermekből kilépve átlényegültek, és teljesen felszabadultan jelentek meg az egymás elleni küzdelemre felvértezve. Szemtanúi lehettünk annak, hogy a kezdeti várakozást követően mennyire elszántak, hogyan tudják egymást segíteni és bátorítani, valamint egymást ösztönözni a szurkolás adta lehetőségek által is. Egy-egy feladat után cseréltek a csapatok, így minden kisgyermek részese lehetett osztálya versengésének. A leglelkesebb szurkolók a tanítók voltak, akik csapataikkal együtt éltek a pályán, folyamatosan buzdítva, segítve saját osztályaikat. Külön öröm volt látni az alkalomhoz illő – manó, rénszarvas, krampusz, mikulás – kellékeket, melyek az öltözéken jelentek meg itt-ott, gyermeknél, felnőttnél egyaránt.

Szoros, fergeteges hangulatú versenyben nyújtottak diákjaink elismerésre és dicséretre méltó teljesítményt, melyben a csoki, cukor, vándorkupa nyereményen túl talán az egyik legnagyobb „ajándék” még, kézzel ugyan nem tapintható, de annál inkább érezhető volt, ami nem más, mint a mozgás öröme és a sport szeretete.

Nem kérdés tehát, hogy a hagyományt jövőre is folytatjuk!

 

Kiszty Roland, testnevelő