Tudj többet – élj jobban!

2018. március 21-én iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói egy közlekedés-biztonsági fejlesztő napon vehettek részt a Bálint Ágnes Kulturális Központban. A programot a Kulturált Közlekedésért Alapítvány munkatársai tartották a gyermekek számára.
Az Alapítvány fő célja a hazai közlekedés kultúrájának és biztonságának fejlesztése minden korosztály számára, gyerekek esetében játékos formában.
105 tanuló összesen 5 állomáson és nagyon lelkesen, fegyelmezetten próbálhatta ki tudását, ismereteit a témakörben.
Az egyik állomáson rajzokat készítettek közlekedési jelzőtáblákról, a helyes öltözködésről a kerékpáron, a kerékpár tartozékairól vagy arról, hogyan kell utazni a buszon, villamoson, hogy biztonságban legyenek.
A másik állomáson tesztlapokat tölthettek ki a gyermekbalesetek megelőzésével kapcsolatban (biciklizés, tóban, folyóban, csónakázás, tűz a házban).
Az újraélesztés alapszintű ismereteit is megfigyelhették, elsajátíthatták a program keretében.
Talán a legizgalmasabb állomás a kerékpározás volt, amiben a gyermekek nagy bánatára, sajnos nem mindenki tudott részt venni. A szervezők olyan közlekedési szituációkat mintáztak, amelyekkel a gyerekek, nap mint nap találkozhatnak. Ilyen például a gyalogos átkelőhely.
A csoportok munkájában dr. Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója is részt vett.
A program végén minden résztvevő gyermek ajándékcsomagot vehetett át, melyben a kerékpáros közlekedés során használatos láthatósági eszközök, Bringás kisokos című kiadvány, színes ceruzák is megtalálhatók voltak.

A szervezőknek ezúton is hálásan köszönjük a gyermekek számára tudást, ismereteket, de egyben örömet is nyújtó rendezvényt.

Bendiákné Szabó Tünde

Vélemény, hozzászólás?