Nyílt nap az első osztályokban

Szeptember 1-jén a kis elsősök nagy izgalommal léptek be az iskola kapuján. Nemcsak az épületet kellett megismerniük, a rengeteg nagyobb gyereket megszokniuk, hanem az új osztálytársakat és a tanító néniket is el kellett fogadniuk. Mára már biztonságosan mozognak az épületben, megszerették a társakat, tanító néniket. Az eltelt 3 hónap alatt rengeteget tanultak. Ezt a tudást mutatták meg a gyerekek szüleiknek, nagyszüleiknek november 29-én.

Az 1. a osztályban Kissné Fodor Annamária olvasás, Horváthné Bálint Éva környezetismeret, Bencsókné Kazár Tímea angol órát tartott.

Az 1. b osztályban Klaudia néni betegsége miatt sajnos csak Szél Sándorné, Ági néni magyar óráját nézhették meg az érdeklődők.

A gyerekek izgatottan várták ezt a napot. Minden tanulónak eljöttek a szülei. Mivel többen szerették volna megnézni az órákat, mint ahány széket el tudtunk helyezni a tantermekben, így több családban is beosztották, hogy melyik órán ki vesz részt a családtagok közül. Mosolyogva, időnként meghatódva figyelték azt, hogy a gyerekek 3 hónap alatt óvodásokból igazi iskolásokká fejlődtek.

A nap végén a szülők megköszönték a lehetőséget, hogy betekinthettek gyerekeik iskolai életébe. Örültek, hogy már mondatot is el tudnak olvasni, hogy jártasabbak az időjárásban, a napszakokban, évszakokban, testük felépítésében, hogy sok angol szót, dalt és játékot tudnak.

Kissné Fodor Annamária

(fotó: Horváthné Bálint Éva,  Pelle Attiláné)

Vélemény, hozzászólás?