Nyílt nap 2017

2017. november 13-án, hétfőn iskolánkban nyílt napot tartottunk. 

A nyílt nap alkalmával a környék 8. osztályos tanulói és szüleik lehetőséget kaptak arra, hogy bepillantsanak a gimnáziumban folyó oktató, nevelő munka mindennapjaiba.

Az iskola étkezőjében fogadtuk az érdeklődőket, ahol meghallgathatták a hétfő reggeli ökumenikus áhítatot. Ezután dr. Huszka Mihály plébános úr köszöntötte a jelenlévőket, méltatta az iskolánkban folyó pedagógiai munkát, beszélt az egyházi vonatkozású eseményekről és programokról, családi rendezvényekről.

Ezt követően Sztyehlikné Hegyi Krisztina, iskolánk igazgatónője ismertette a leendő 9. évfolyamon választható tanulmányi területeket. Kitért arra, hogy a 2018/2019-as tanévben nem indítunk nyelvi előkészítő évfolyamot, helyette 4 évfolyamos emelt szintű nyelvoktatást szervezünk angol és német nyelvből heti 5-5 órás képzéssel. Így a leendő diákoknak továbbra is lehetőségük lesz a minőségi nyelvoktatásba bekapcsolódni, és közép ill. emelt szintű érettségit tenni. A legjobb képességű diákok pedig nyelvvizsgával zárhatják tanulmányaikat. Ez azért is fontos, mert diplomát csak nyelvvizsgával szerezhetnek az egyetemi képzések lezárta után. Az ismertető során színes képes összeállítás segített tájékozódni az érdeklődőknek iskolánk felszereltségéről, a diákélet fontosabb eseményeiről, és egyéb programokról, valamint a közösségi szolgálat fontosságáról, hiszen a diákok ezáltal az élet iskolán kívüli viszonyaival is megismerkedhetnek (az 50 órát minden érettségiző diáknak teljesíteni kell, amihez iskolánk kapcsolatai is lehetőséget biztosítanak).

A tájékoztató végén a vendégeknek lehetőségük volt néhány tanóra meglátogatására is. Megtekinthettek történelem, földrajz, matematika, német és angol nyelvórákat. Részt vehettek informatika órán is.

Reméljük, hogy a nyílt napra látogató nyolcadik osztályosok megmérettetik magukat a központi írásbeli vizsgákon is, amelyre a jelentkezést 2017. december 8-ig kell hivatalos jelentkezési lapon benyújtani, amit itt, iskolánkban is megírhatnak.

Választható tanulmányi területek a 2018/2019-es tanévben:

0001         gimnázium

4 évfolyamos gimnáziumi kerettanterv

Emelt szintű oktatás angol nyelv, német nyelv tantárgy(ak)ból.

A tanulmányi területen oktatott első idegen nyelv a következő(k egyike): angol, német.

A tanulmányi területen oktatott második idegen nyelv a következő (k egyike): angol, német.

Felvétel a tanulmányi eredmények, a magyar nyelvi és a matematika központi írásbeli vizsga eredménye alapján.

Megjegyzés: 9. évfolyamtól csoportbontás.

 

0002       gimnázium

4 évfolyamos gimnáziumi kerettanterv

A tanulmányi területen oktatott első idegen nyelv a következő(k egyike): német.

A tanulmányi területen oktatott második idegen nyelv a következők(k egyike): angol.

Felvétel a tanulmányi eredmények, a magyar nyelvi és a matematika központi írásbeli vizsga eredménye alapján.

Szeretettel várjuk a leendő diákok jelentkezését.

Vélemény, hozzászólás?