Nemzetiségi délután a Petőfiben

„Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod.”

Nemzetiségi délután a Petőfiben

Törekszünk arra, hogy a hagyományápolásban tevékenyen részt vegyünk és jelen legyünk a város nemzetiségi életében is. Így hagyományteremtő kezdeményezésünket folytatva idén is megrendeztük nemzetiségi délutánunkat a Bálint Ágnes Kulturális Központban november 25-én.

Lelkes diákjaink, pedagógusaink nagy szeretettel és kitartással készülődtek, hogy bemutassák szorgalmuk gyümölcsét s örömet szerezzenek a nézőknek. A vendégeket köszöntötte Sztyehlikné Hegyi Krisztina, iskolánk igazgatója. Elmondta, milyen fontosnak tartjuk, hogy diákjaink a táncot ne csak mint kötelező tantárgyat éljék meg. Hiszen tudjuk, hogy a tánc a lelki egyensúly megtartásának egyik nélkülözhetetlen eszköze. Bizonyított tény, hogy akik már gyermekkortól tanulják az önkifejezés művészetét, sokkal talpraesettebb és sikeresebb emberré válhatnak. A zene, a dal, a tánc szeretete minden gyermekben él. A művészetek világában való jártasság különlegesebbé teheti őket és hosszú távú előnyöket biztosít. Iskolánk ebben is igyekszik segítséget nyújtani diákjainak, s fogni kezüket azon az úton, amelyen közösen elindultunk, hogy örömteli legyen számukra minden nap, és soha ne tévedjenek el.
A köszöntő után bemutatkoztak csoportjaink:

2.a Napraforgók
2.b Die kleinen Schwalben
3.a Gyöngyvirágok
3.b Lieblinge
4.a Jóraforgók
4.b Schmetterlinge
5.a Klatschmohn

Mazsorett tánccsoport
Német nemzetiségi kamarakórus (Nagy Melinda, Nagy Tamara, Nagy Regina, Petrók-Hanmer Csaba).
Dalok: Végh Júlia, Rasztovics Jázmin, Kovács Kinga.
Felkészítők: Szél Sándorné, Fekete-Part Gabriella, Békefiné Fenyvesi Gabriella, Bendiákné Szabó Tünde, Horváthné Bálint Éva, Kállainé Szögi Klára, Pleskovics Sándorné, Kárpáti Szilvia, Gecserné Gonda Róza, Bolvári Ilona, Kissné Fodor Annamária, Eltscher-Falvai Anett, Osikoviczné Csendesi Mária, Dudás Noémi.
Ezen a délutánon a gyerekek nagy örömet szereztek vendégeinknek. A szülők, s mi pedagógusok is büszkén gyönyörködtünk az előadásban!

Alsós munkaközösség

 

Vélemény, hozzászólás?