Állatok világnapja az alsóban

Három 4.a osztályos tanuló írta meg gondolatait a 2017.10.10-én Glavanovits Tamás solymász által tartott élő környezetóráról. A bemutató nem pusztán szórakoztató látványosság volt, hanem tanultak is belőle az alsósok.

Szilágyi Ákos fogalmazása:

Az állatok világnapja az iskolában

Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, ezért az iskolába eljött egy bácsi, aki bemutatott néhány állatot.

Az első állat egy ragadozó madár volt, majd következett a bagoly bemutatása. A bagolyról elmondta, hogy nem is olyan okos madár, mint ahogy a köztudatban él. Hozott magával egy kis sündisznót is, amiről kiderült, hogy rovarokkal táplálkozik és nincs köze a disznóhoz. Majd a görények következtek, amiket, aki akart meg is simogathatta és megszagolhatta. A bácsi tájékoztatott minket, hogy a görények fajtájába tartozik a borz és a nyest is. A görényeknek egyébként nevük is volt: Tipli és Büdi. Az előadás alatt mindenkit lenyűgözött az állatok leleményessége és eszessége, amely segíti őket az életben maradásra.

A 45 perc alatt nagyon sok mindenről beszélt a vendégünk, ezért úgy láttam, hogy ez az óra a legtöbb iskolatársamnak tetszett.

Szilágyi Kristóf írása:

Az állatok világnapja

Ebben az évben is megünnepeltük az iskolában az állatok világnapját.

Meglátogatott minket az a bácsi, akivel az erdei táborban találkoztunk. Hozott magával sólymot, baglyot, sünit és görényt. A sólymot felettünk reptette és elmesélte, hogy mivel és hogyan táplálkozik. A sünit egy sapkában körbeadta és megsimogathattuk tüskés hátát. Megnéztük, hogy a bagoly hogyan eszi meg az egeret. Végül görényt is megsimogattuk.

Nekem a legjobban a süni tetszett, mert még soha nem láttam élő sündisznót.

László Katalin élményei:

Az állatok világnapja

Az állatok világnapját október negyedikén ünnepeljük.

Ennek alkalmából ellátogatott az iskolába egy bácsi, aki hozott magával sólymot, baglyot, sünit és vadászgörényt. A sólymot megröptette az iskola felett. Éles szemeivel rögtön észrevette a húsdarabot, amit a gondozója a kezében tartott, és lecsapott rá. A vadászgörény ügyesen belebújt a bácsi kabátjába és a legváratlanabb helyen bukkant fel újra. A bácsi sapkája is meglepetést tartogatott. Egy kis sün bújt elő belőle, zavartan szaladgált a kíváncsi szemek előtt. Nemsokára megtalálta a biztonságot jelentő sapkát, amibe rögtön belebújt.

Nekem a vadászgörény tetszett a legjobban. Sokáig emlékezni fogok erre a szép napra.

Remélem olyan szeretettel és élvezettel olvasták tanítványaim írásait, mint ahogyan ők írták és én olvastam munkájukat.

Kállainé Szögi Klára

tanító néni

Vélemény, hozzászólás?