Váratlan és páratlan

Nem, ez nem valami matematikai talány és nem is az e heti iskolai rejtvény. Valójában ezek a Petőfi Sándor Római Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Gimnázium udvarának új kialakításával kapcsolatos legvalószínűbb reakciók szavai.

Tudjuk, az üvegházhatású gázok egyre nagyobb koncentrációban vannak jelen légkörünkben, de ez erre akkor sem magyarázat. Hogy október végén verőfényes napsütés és izzasztó meleg legyen, az még magyarázható, de hogy az iskola udvarán csak úgy pompázik a pázsit?! Bizony, aki nem hallotta, hogy a Petőfi suli udvarán mostantól – az ez idő tájt, nem véletlenül, legfelkapottabb borítások egyikéé – a műfűé lesz a főszerep, azt bizony zavarba ejthette az ott elé táruló látvány. S a különleges eljárással, homokkal feltöltött műanyag gyepszőnyeg funkcionalitását mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy, azóta birkózó összecsapások, hempergő párbajok és kúszó bajnokságok százai szerveződnek rajta. Emellett iskolánk névadójának mellszobra, a csúnyának eddig sem nevezhető kert felújításával, végképp méltó környezetet kapott.

S hogy valakinek még ez sem elég? Van ilyen is, hiszen intézményünk megannyi kis focistáját nem ez tölti el elégedettséggel, hanem hogy az eddigi porfelhő, vagy éppen sártenger miatti, lyukat rúgó versenyek helyett immár csak a valódi labdarúgás kap helyet a pont e célból újonnan kialakított multifunkcionális gumiburkolatú sportpályán.

Őszinte köszönet illeti mindezért a fenntartót, a Váci Püspökséget, az önkormányzatot, amelyek az anyagi forrást biztosították a megvalósuláshoz, valamint az iskola vezetését, amely megálmodta és megszervezte a kivitelezést.

Juhász Jakab
alsós nevelő

(fotó: Krupa Sándor, alsós nevelő)

Vélemény, hozzászólás?