Tanévkezdési információk

Kedves Szülők!

A következő néhány nap még a gyermekek számára vakáció, de mi már nagy izgalommal készülünk a tanévkezdésre, bizonyára Önök is.

Először is szeretnénk megköszönni azt a türelmet, támogatást, melyet március óta még erőteljesebben éreztünk, hiszen a családok segítsége nélkül nem tudtuk volna kivitelezni a digitális oktatást.

Tudjuk, hogy az elmúlt időszak nagy kihívást jelentett mindannyiunknak, de biztosak vagyunk abban is, hogy közös erővel, összefogással le tudjuk küzdeni az előttünk álló nehézségeket is.

Kérjük Önöket, hogy a járványhelyzettel kapcsolatban csakis hiteles forrásból tájékozódjanak, ezzel is elkerülve az esetleges találgatásokat, pánikot.

https://koronavirus.gov.hu/intezkedesek

https://koronavirus.gov.hu/cikkek

https://konzuliszolgalat.hu

Mint minden intézmény, mi is megkaptuk az EMMI-től az alábbi tájékoztató levelet: „INTÉZKEDÉSI TERV A 2020/2021. TANÉVBEN A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL”.

A helyi sajátosságok és megvalósíthatóság realitását szem előtt tartva elkezdtük intézményünk intézkedési tervének kidolgozását, melyet elfogadás után közzé is teszünk, szeptember 1-jén ismerhetik meg a szülők és a diákok.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kerüljük a veszélyforrásokat, és a lehető legkisebb kockázattal kezdjük az iskolai munkát.

A körülöttünk lévő történésekből világosan látszik, hogy ez a vírus még hosszabb ideig itt lesz köztünk, tehát meg kell tanulnunk ezzel a helyzettel együtt élni, a pillanatnyi változásokhoz a legjobban igazodni. Jelen helyzetben a tudásátadás mellett az egészség megőrzése a legfontosabb feladatunk. Minden intézkedésünket e két célnak rendelünk alá, kérjük megértő türelmüket!

Szeptember 1-jén tanévet kezdünk, ennek mikéntjéről tájékoztatást nyújtunk iskolánk honlapján is. A tanévnyitó ünnepély esetében is tekintettel kell lennünk a vírushelyzet miatt kialakított létszámbeli korlátozásokra is.

Forgatókönyv:

  • 8.00-8.45: 1.a és 1.b osztályosok tanévnyitója a templomban lesz. Minden tanulóhoz két hozzátartozót fogadunk. A tanévnyitó után a gyerekek átjönnek a tanító nénikkel a tantermükbe. Az iskola épületébe délelőtt a szülők nem jöhetnek be. Számukra összevont szülői értekezletet tartunk ezen a napon 17 órakor az első emeleti zsibongón, majd a tanító nénik a tantermeikben folytatják a tájékoztatást, és a tankönyveket is ekkor adjuk ki.

  • A 2-12. évfolyamosok kedden reggel szokott időben és módon (az osztályoknak felfestett helyen) gyülekeznek az udvaron. Az udvarra csak a diákok és az iskola dolgozói jöhetnek be! A diákok 8.00-kor a tantermeikben kezdik a napot. Számukra a második órában az udvaron – rossz idő esetén az iskolarádión keresztül – tartunk évnyitót, a tankönyveiket is ezen a napon kapják meg a tantermükben az osztályfőnököktől.

  • Mindenkinek ünneplő ruhában kell jönni.

  • Ezen a napon diákjaink 12 órakor hazamehetnek. Aki igényelte és befizette, annak étkezést biztosítunk.

  • 12 órától 17 óráig ügyeletet alsós diákjainknak biztosítunk, ennek igényét kérjük az iskola honlapján augusztus 29-ig regisztrációval jelezni szíveskedjenek! Regisztrációs link

Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel iskolánk honlapját!

Vecsés, 2020. augusztus 26.

a Vezetőség