Gimnáziumi ballagás 2023

Verőfény, május, orgonaillat, közelgő nyári szünet, de előtte még a küszöbön álló nagy megmérettetés, az érettségi… Kinek ne a ballagás jutna eszébe minderről? Az idén sem maradt szem szárazon a búcsú perceiben. Ballagóink tantermükből indulva végigjárták az alma mater épületét, majd immár petőfis hagyomány szerint a Jézus Szíve-plébániatemplomba vonultak a ballagási ünnepségre. Közben kedves új mozzanatként megálltak a még gimnáziumi tanulmányaik kezdetén ültetett osztályfájuknál, és minden tanuló nevével ellátott selyemszalagot kötött a fa egy-egy ágára.

A templomban Osikoviczné Csendesi Mária igazgató asszony és dr. Huszka Mihály plébános atya mély gondolatokkal és érzelmekkel teli beszéde után a ballagtató évfolyam nevében Domján Krisztina 11.a osztályos tanuló búcsúzott, majd a két végzős osztály nevében Pfeffer Balázs és Cser Zsófia búcsúbeszéde következett.

A 12. évfolyam diákjai és osztályfőnökei, Nagy László és Kaposi Gábor tanár urak, valamint a szülők és hozzátartozók meghatottan hallgatták végig a ballagási műsort, melyben az iskola kamarakórusa énekelt (többek között német nyelven is), Balázs Dorottya tanárnő karvezetésével, majd Szép Dóra 11.c évfolyamos tanuló szavalta ismeretlen német szerző Nem ejt hibát című versét, Túrmezei Erzsébet fordításában.

Zárásképpen álljon itt Ferenc pápa magyarországi látogatásán a fiataloknak mondott üzenete, melyet iskolánk lelkipásztora lelkesítő szlogenként idézett a ballagó diákoknak: „Aki mer, az nyer!”

Az érettségihez, felsőfokú tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk végzős diákjainknak, további életútjukhoz pedig mindenekfölött Isten áldását!

Dóczyné Topál Dalida

A ballagásról készült videófelvétel ITT tekinthető meg.