Egy mozgalmas ősz – életképek a 4.a osztály különleges napjaiból

Azt hiszem, igazán mozgalmasan, színesen, aktívan és élménnyel teli módon kezdtük meg utolsó közös alsós évünket.

Az autómentes nappal kezdődött minden szeptember 22-én. Bár az eső elkezdett esni, mi azért bevonultunk a tornaterembe a felsősökkel és rendőri bemutatókat láttunk, hallgattunk és vetélkedőn vettünk részt sok szép ajándékért. Kipróbálhattunk egy rendőrségi spéci, fordított szemüveget is. Furi volt!

Másnap már a kistraktoron hoztuk iskolánkba a rengeteg papírt papírgyűjtésre: 3647,5 kg-ot, amivel a legtöbb papírt gyűjtöttük az alsó tagozaton. Mesés!

Egy hét múlva az állatok világnapja alkalmából a gyömrői Árvácskáknak hoztunk kutyaszalámikat és kutyakonzerveket.

Október 3-án sokan elsőáldozók lettünk az osztályból. Keresztény életünk középpontjában van az Úrral való találkozás.

Majd október 4-én folytatódott Gazdakalendárium programsorozatunk. Téma a szőlő volt. Ezen belül megismerkedhettünk az őszi gyümölcsössel, hangszert- és mustot készítettünk. Micsoda nap volt! Hiszen minden érzékszervünket megmozgattuk.

De nekünk ez sem volt elég….. mentünk a Te szedd! keretében október 18.-án egy iskolánkkal szomszédos utcát tisztítani az ott elhajigált szemetektől. Bár iskolai felhívás volt, jól éreztük magunkat.

19-én két programunk is volt:

Az egyik, hogy bicikliztünk, rollereztünk, gyalogoltunk (ki mit) iskolánk udvarán felállított KRESZ pályáján. Azon kívül, hogy felelevenítettük kerékpáros ismereteinket, még egy pályázatunkhoz is készültek itt rólunk képek. Ugyanis osztályfőnökünk nyughatatlansága ismét pályázatra sarkalt minket. A Cetelem felhívásához csatlakoztunk, mellyel iskolánknak szeretnénk fedett bicajtárolót nyerni. (Ehhez persze kellenek az Ő szavazataik is!) A pályázatnál pólót terveztünk, rajzoltunk közösen. Interjút készítettünk egymással a tudatos környezetvédelemről. Élő biciklit formáltunk saját magunk biciklivé formálásával. Ez 2 hetes projekt volt, de megérte, mert a póló rajtunk van és osztályunk még erősebb közösséggé formálódott. Őszi szünet előtt végeztünk is vele. Szuper lett!

A másik a BÁKK-ban. Itt megnéztünk egy zenés interaktív előadást, ahol meseslágereket játszottak nekünk a Rózsaszín párductól a Nagy hohohorgászig. Fúvós hangszerekkel ismerkedtünk és még a színpadra is felhívtak párunkat.

Gondoltuk, hogy 2021-re elég lesz a pályázatokból. De nem! Osztályfőnökünk egy újságban „kiszúrta” nekünk, hogy a Coop Mikulás ajándékot hozhatna számunkra, ha készítenénk márkatermékei kivágott emblémáiból egy karácsonyi üdvözlőlapot. Készítettünk és nyertünk. Hurrrrrrrá!!!Hamarosan érkezik az ajándék.

November 9-én kikerültek munkáink a folyosói faliújságra. Hazánk makettjeit készítettük el csoportosan és egyénileg egy környezet szorgalmi feladat keretében. Izgalmas feladat volt!

November 16-án ismét a BÁKK-ba mentünk egy ingyenes előadásra. Előadásunk címe: HangSzereljünk, avagy a könnyűzene alaphangszereinek szerepe a zenében. (Interaktív zenekari bemutató az ANTARES zenekarral.) Elmondták és megmutatták a dob, a gitár és a szintetizátor működését. Fenomenális volt! Ezután részt vettünk a programsorozat megnyitóján is.

Most pedig az osztály az iskola általi adventi koszorúkészítő versenyre készülődik egy igazi ÖKO-újító adventi koszorúval. De ez még titok egyenlőre! Majd november 24-én felrántjuk a leplet szuper munkánkról!

Ja, és a legfontosabb! Szorgosan gyarapítjuk tudásunkat, tehát tanulunk, tanulunk és tanulunk….

Kállainé Szögi Klára
a 4.a osztályfőnöke