Kórusminősítő verseny Mözsön

Iskolánk német énekkarosai nagy izgalommal készültek az idei nagy megmérettetésre, ugyanis beneveztünk a Landesrat által három évente megrendezésre kerülő magyarországi német ifjúsági kórusok minősítő versenyére. A 2015. évi VI. Országos Fesztivált április 11-én rendezték meg a Tolna megyei Mözsön.

Számos magyarországi német településről és nemzetiségi iskolából érkeztek a lelkes énekesek, kórusok: Baja, Bonyhád, Szekszárd, Dorog, Veszprém, budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium, Zebegény, Nagymányok, Véménd és a vecsési Grassalkovich Iskola produkciói között szépen megálltuk a helyünket, és „kiemelt arany” minősítést szereztünk.

Dicséret illeti énekes lányainkat ezért a kiemelkedő teljesítményért. A 7.b osztályból Gőz Anett, Gőz Nóra, Nagy Blanka, Nagy Vanessza, Palkovics Vivien, a 9. nyelvi osztályból Nagy Tamara szereztek iskolánknak büszkeséget és örömet.

Köszönjük mindenkinek a segítségét, akik valamilyen módon hozzájárultak ehhez a sikerhez. De mindenek előtt iskolánk vezetőségének, valamint Hídvégi Zoltánnak a színvonalas harmonika-kíséretért.

Osikoviczné Csendesi Mária (felkészítő tanár)

 

Vélemény, hozzászólás?