Nyílt nap az elsős osztályokban

Szeptember 1-jén a kis elsősök teli várakozással, izgalommal még szinte óvodásként léptek be az iskola kapuján. Nemcsak a nagy épületet kellett megismerniük, a rengeteg nagyobb gyereket megszokniuk, hanem az új osztálytársakat és a tanító néniket is el kellett fogadniuk. Mára már biztonságosan mozognak az épület zegzugaiban is, megszerették a társakat, tanító néniket. Mindezek mellett rengeteget tanultak. Ezt a tudást mutatták meg szüleiknek november 30-án.

Az 1.a osztályban Magos Tünde magyar órát, Pályi Tünde ének órát, Juhász Mónika angol órát tartott.

Az 1.b osztályban Békefiné Fenyvesi Gabriella magyar, Dudás Noémi környezetismeret, Bihalné Mező Melitta német órán mutatta be a gyerekek tudását.

A gyerekek óriási izgalommal várták ezt a napot, hogy megmutathassák, milyen sok mindent tanultak a három hónap alatt. Minden diáknak eljöttek a szülei, apukák, anyukák, nagymamák, nagypapák. Csodálattal figyelték gyerekeik minden rezdülését. Azt, ahogy fegyelmezetten, minden feladatban aktívan helytálltak. Azt, hogy óvodásokból igazi iskolásokká fejlődtek.

A nap végén a szülők elégedetten távoztak. Megköszönték a lehetőséget, hogy betekinthettek gyerekeik iskolai életébe. Örültek, hogy már mondatot is el tudnak olvasni, hogy jártasabbak az időjárásban, az évszakok változásaiban, hogy rengeteg német szót, dalt, játékot tudnak.

Békefiné Fenyvesi Gabriella
1.b osztályfőnöke

Vélemény, hozzászólás?