Nyílt nap

2016. november 14-én, hétfőn nyílt napot tartottunk a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskolában és Gimnáziumban a város és a környék érdeklődő 8. osztályos diákjai és szüleik részére.

A nyílt nap alkalmával lehetőséget kaptak a tanulók és a szülők, hogy bepillantsanak a Gimnáziumban folyó oktató, nevelő munka mindennapjaiba.

Az iskola étkezőjében fogadtuk az érdeklődőket, ahol meghallgathatták a hétfő reggeli ökonomikus áhítatot. Ezután dr. Huszka Mihály plébános úr köszöntötte a jelenlévőket, méltatta az iskolánkban folyó pedagógiai munkát, beszélt az egyházi vonatkozású eseményekről és programokról, családi rendezvényekről.

Ezt követően Sztyehlikné Hegyi Krisztina iskolánk igazgatónője ismertette a leendő 9. évfolyamon választható tanulmányi területeket. Kitért arra, hogy a 2017/2018-as tanévben nem indítunk nyelvi előkészítő évfolyamot, helyette 4 évfolyamos emelt szintű nyelvoktatást szervezünk angol és német nyelvből heti 5-5 órás képzéssel. Így a leendő diákoknak továbbra is lehetőségük lesz a minőségi nyelvoktatásba bekapcsolódni, és közép ill. emelt szintű érettségit tenni. A legjobb képességű diákok pedig nyelvvizsgával zárhatják tanulmányaikat. Ez azért is fontos, mert diplomát csak nyelvvizsgával szerezhetnek az egyetemi képzések lezárta után. Az ismertető során színes képes összeállítással bepillantást nyerhettek az érdeklődők iskolánk felszereltségéről, a diákélet fontosabb eseményeiről, és egyéb programokról. Szólt a közösségi munka fontosságáról, mert a diákok így az élet iskolán kívüli viszonyaival is megismerkedhetnek. Az 50 órát minden érettségiző diáknak teljesíteni kell, amihez iskolánk kapcsolatai is lehetőséget biztosítanak.

A tájékoztató végén a vendégeknek lehetőségük volt néhány tanóra meglátogatására is. Megtekinthettek történelem, földrajz, matematika, német és angol nyelvórákat. Részt vehettek informatika órán is.

Reméljük, hogy a nyílt napra látogató nyolcadik osztályosok megmérettetik magukat a központi írásbeli vizsgákon is, amelyre a jelentkezést 2016. december 9-ig kell hivatalos jelentkezési lapon benyújtani, amit itt, iskolánkban is megírhatnak.

Választható tanulmányi területek a 2017/2018-as tanévben:

0001   4 évfolyamos emelt szintű nyelvoktatás angol vagy német nyelvből, heti órás képzéssel.

Feltétel az írásbeli vizsga eredménye, a szóbeli elbeszélgetés és az általános iskolai tanulmányi eredmények. Figyelembe vesszük a vallási, világnézeti, felekezeti elkötelezettséget.

0002   4 évfolyamos képzés, ahol mind a két idegen nyelvet oktatjuk a gimnáziumi kerettanterv szerint. A felvétel a 0001-es tanulmányi területhez hasonlóan történik.

Szeretettel várjuk a leendő diákok jelentkezését.

 

Vélemény, hozzászólás?