Március 15-i ünnepség

A hagyományoknak megfelelően idén is iskolánk tartotta meg március 15-én a városi ünnepséget.

Az előkészületek – a műsor és a díszlet tervezése, a szereplők kiválogatása – már másfél hónappal korábban elkezdődtek.
Sok kolléga, diák és technikai iskolai dolgozó közös munkájának, összefogásának eredményeképpen állt össze az ünnepi megemlékezés.

A táncokat Fekete – Part Gabriella (mazsorett, palotás) és Falvai Anett (népi tánc) tanárnők tanították be. Az énekkart Kresznerits Ádám tanár úr, aki maga is előadott egy éneket.

A díszletről, nyomtatott kellékekről (szórólapokról) Grudl-Turi Gábor gondoskodott, a színpadképről pedig az iskola dolgozói. Külön köszönet azért, hogy – a sajnálatos rossz időjárás miatt – zökkenőmentesen szervezték át az iskola tornacsarnokába a színpadot és a díszletet.

Az irodalmi műsort és a teljes műsor forgatókönyvét Kardosné Tar Ildikó tanárnő készítette el, munkáját Papp Éva tanárnő segítette.

Az irodalmi műsor diákszereplői Keller Tamás (12.ny), Nagy Tamara (10.ny), Papp Dávid (11.ny), Patkós Mercédesz (12.o.),  Prodán Rebeka (10.o.), Sztyehlik Anna (8.b),  Vass Zsanett (10.ny), Váradi Dorina (10.ny) voltak. A helyettes szereplő feladatát Lőcsei Rebeka (11. ny) vállalta el.

A palotást a 11. osztály adta elő, a népi táncot Falvai Anett tánccsoportja a Napraforgó Gyermek- és Ifjúsági Táncegyesület.

A műsor konferálása, a műsor utáni koszorúzás levezénylése Falvai Anett kolléganőnk feladata volt.

Az iskolai ünnepi műsorunk előtt Szlahó Csaba polgármester úr mondott ünnepi beszédet. 

A városi fúvószenekar gondoskodott az élőzenéről.

A hangosítást a Williams Televízió biztosította.

Az ünnepi megemlékezésről Krupa Sándor kollégánk készített fotókat.

Nagyon szépen köszönöm minden kedves kollégámnak, a szereplő diákjainknak, az iskola technikai dolgozóinak a lelkes, alapos munkájukat! Mindenki megtett minden tőle telhetőt, így idén is méltó módon tudtuk megünnepelni a forradalom napját.

 

                                                                                     Kardosné Tar Ildikó

Vélemény, hozzászólás?