Farsang a Petőfiben

Végre eljött ez a nap is… Egy fergeteges farsangi mulatsággal elzavartuk a telet!
2016. február 5-én vidám bálozóktól zengett iskolánk tornaterme.

A nyitóműsorban először az alsós énekkarosok alapozták meg a hangulatot, majd a 3. b osztály verssel, a 2. b osztály pedig egy gyönyörű tánccal lepett meg minket. A felsős énekkar Kresznerits Ádám tanár úr vezetésével bemutatta, hogy néhány egyszerű akkordból milyen csodálatos zenei virágok nyílhatnak ki egy zongora és tiszta gyermekhangok segítségével. A bevezető rész zárásaként mazsorett bemutatót láthattunk.

A jelmezes felvonulást szokás szerint a pici elsősök kezdték. Kéz a kézben, kicsit még megszeppenve jöttek a királylányok, hercegnők, kalózok, boszorkák, méhecskék, bohócok, és a Csillagok háborújából is ellátogatott közénk jó néhány harcos. Piros hajával, mezítlábas talpacskáival még Pumukli is eljött hozzánk, mosolyt csalva sokunk arcára.

A csoportos táncok a betanító kollégák kreativitásáról árulkodtak. Igazán ötletes és változatos koreográfiákat láthattunk.

A 2. a osztály szurtos képű kéményseprői jól kiseperték a tél utolsó nyomait is a kéményeinkből. A 3. a mignon csapata óriási bulit csapott, így meg is kapták jutalmukat, a sok finom banánt Gru-tól és kedvesétől. A 3. b egy igazi farsangi fergeteget varázsolt elénk. A Karib-tenger kalózai együtt ropták a táncot az egzotikus lányokkal és a csillagok harcosaival. A 4.a osztály egy boldog napról (Oh, Happy Day!!!) énekelt. Az új „csajjal” (egyesek szerint Gabi nénivel) kiegészült kórust egy zord külsejű, de annál melegebb szívű apáca (állítólag Noémi néni) vezényelte. A 4. b osztály igazi fináléval zárta a műsort, divatbemutatójukon megismerhettük a legújabb trendeket.

A fantasztikus produkciók után következett a tánc, az igazi mulatság, ahol a gyerekek már tét nélkül, boldogan és kipirult arccal mulathattak. Közben a büfében is elfogytak a szendvicsek, üdítők és sütik. A délutánt tombolasorsolással zártuk. Reméljük, mindenkinek jutott kedvére a nyereményekből. Az idei fődíj egy szuper kosárlabda volt.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatta rendezvényünket!

Mindennek vége lesz egyszer, így ennek a délutánnak is a végére értünk. Elbúcsúztunk a farsangi mulatságtól és a téltől.

Jövőre is várunk mindenkit szeretettel!

Dudás Noémi (tanító)

Vélemény, hozzászólás?