BALLAGÁS– 2017

Kedves, csendes, meghitt ballagásunk volt az idén.

A diákok pontosan 12 órakor indultak csengőszóra – Szűcs Ildikó és Kaposi Gábor osztályfőnökökkel az élükön, kék, illetve zöld lufikkal a karjukon -, hogy utoljára bebarangolják az iskolát.

A léggömböket az udvaron engedték el. Ahogy azok az égbe, úgy röppennek el hamarosan ők is az életbe. Az iskola, mely sokáig volt számukra fészek, most már kiállította őket a peremre, egyetlen paranccsal: Szárnyaljatok!

A templom előtti téren a szüleik, rokonaik, barátaik várták a diákokat, hogy átadják számukra ajándékaikat, virágaikat. Az idő is gyönyörű volt mindehhez.

A tornaterem díszbe öltözött a vendégek tiszteletére. A diákok már hetekkel korábban szorgalmasan gyakorolták az ünnepi műsor előadását. Mindenki izgult, hogy rendben sikerüljön minden, mert maga a műsor és a szereplő gyerekek csodálatosak voltak.

Lőcsei Rebeka, 12. nyelvi osztályos tanuló üdvözölte a vendégeket, majd elénekeltük együtt a Himnuszt.

Igazgatónőnk, Sztyehlikné Hegyi Krisztina lelkeket emelő beszéde után a jutalomkönyvek, oklevelek, virágcsokrok átadása következett: diákoknak és az iskoláért sokat dolgozó szülőknek.

Majd Mihály atya beszélt az Isten által áthatott élet három gyöngyszeméről: a hitről, a reményről és a szeretetről.

Az énekkar Czékus Jób tanár úr vezényletével ballagási dalokat adott elő, illetve néhány diák egy német dalt is elénekelt Osikoviczné Csendesi Mária tanárnő vezényletével.

Szabó Lőrinc Ünnep című versét Sztyehlik Anna adta elő.

A ballagtató 11. évfolyam nevében Gáspár Tamás, 12. nyelvi osztályos tanuló búcsúzott az elballagó diákjainktól.

A ballagó diákok nevében Petrók-Hammer Csaba a Halleluja! című énekkel búcsúzott a tanáraitól, itt maradó diáktársaitól, az iskolától. Vastapsot kapott.

Bernhardt Dorottya és Dajcsin Gabriella 11. évfolyamos diákok Calcuttai Teréz Anya jó tanácsait adták át a ballagóknak – szívhez szólóan.

Nagy Tamara és Petrók-Hammer Csaba  a The Lord bless you című duettet adták elő.

Majd a hagyományos zászlóátadás és –átvétel következett, melyhez egy csodálatos Wagner-zene adta meg az ünnepélyes hangulatot. A zászlót a végzős diákok közül Lázár Mónika, Papi Claudia Sylke és Havas Máté adták át Major Hanna, Kustra Dóra és Gáspár Tamás 11. évfolyamos tanulóknak. A végzősök búcsúzó szalagjait Lázár Mónika és Papi Claudia Sylke kötötték fel a zászlóra.
A vendégsereg ballagási nóták ütemére lépkedve hagyhatta el a termet a műsor végén.

Fotókat Krupa Sándor kollégánk készített.

Ahhoz, hogy egy ilyen ünnepség jól sikerüljön, nagyon sok ember munkájára van szükség. Minden segítőnek, résztvevőnek, kollégának köszönöm a fáradhatatlan közreműködést!
Az elballagó diákoknak minden jót kívánunk!

Kardosné Tar Ildikó

Vélemény, hozzászólás?