Alsós farsang

Iskolánkban idén február 24-én pénteken tartottuk a farsangot. A szépen feldíszített tornateremben 14 órakor kezdődött meg a farsangi karnevál. Minden osztály ötletes, csoportos produkcióval lépett fel. A gyerekek szeme csillogott az örömtől az előadásuk közben. De most nem is szaporítom a szót, meséljék el a gyerekek fogalmazásaikban érzéseiket a nappal kapcsolatban:

„Február végén, péntek délután tartottuk meg iskolánkban a farsangi mulatságot. Izgatottan készültem a karneválra. Az osztály cirkuszi előadással készült az eseményre. Matyi barátom és én idomárok voltunk, hat másik gyerek pedig lajhárnak öltözött. A produkciónk nagy sikert aratott és a szülők lelkesen tapsoltak. Nagyon jól éreztem magam és nagyon várom a következő farsangot.”

Varsány Dániel 3.a

„Minden év februárjában farsangi mulatsággal űzzük el a telet. Az iskolában az alsós osztályok csoportosan öltöznek. A mi osztályunk cirkuszi előadást mutatott be. Volt benne: lajhár, gepárd, oroszlán, tigris és porondmester. Fellépés után vettünk tombolát és zsákbamacskát. A teremben ettünk sok-sok finomságot. Később táncoltunk a tornateremben és megvártuk a tombolahúzást. A tombolán két könyvet nyertünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Remélem jövőre is ilyen szuper műsort mutatunk be.”

Szilágyi Kristóf  3.a

„A farsang egy csodálatos ünnep. Ilyenkor űzzük el a telet. Nagyon vártam az idei farsangot, mert állatoknak öltöztünk be és egy cirkuszi előadást mutattunk be a színpadon. Én leopárd voltam. Voltak még oroszlánok, gepárdok, lajhárok és macskák is. Az idomárok irányították az állatok produkcióját. Az előadás jól sikerült, a végén megtapsoltak minket.”

László Katalin  3.a

„Farsangon minden gyerek örvendezve megy haza oviból vagy suliból. A mi osztályunkban a tanítónéni úgy döntött, hogy cirkuszosok leszünk. A jelmezek a következők alapján születtek meg: voltak gepárdok, mindenféle macskák, lajhárok és oroszlánok is. A tanítónéni segítségével gyakorolták be az állatok a produkciókat. Ezek után a tombolán sok mindent nyertem, köztük a legviccesebb a bornyitó készlet volt. Nagyon jó buli volt az idei farsang.”

Szanyi Szonja Virág 3.a

„Végre itt a farsang az iskolában is! Péntek délután az osztállyal cirkuszi jelmezekbe bújtunk és felléptünk. Anyáék szerint káprázatosak voltunk. Én gepárd voltam. Az előadások után táncoltunk, beszélgettünk, nasiztunk és tombolát húztak. Mi egy plüss zöldséget nyertünk, amit elcseréltem Jázminnal egy nyakláncra. Nagyon szuper volt. Várom már a következő farsangot.”

Szántó-Serege Noémi 3.a

Február 24. maszkabál,
Minden gyerek arra vár,
Jelmezébe bújhasson,
s egy jó bulit csaphasson.

Állati cirkusz parádéval készültünk az osztállyal. Én a vagány lajhárok csapatába tartoztam. Rollereztünk és mindenféle jót csináltunk. Sok állat volt még: oroszlán, tigris, leopárd stb. Mindenkinek nagyon tetszett.”

Szabó Levente Gábor 3.a

„Reggel felkeltem, reggeliztem azután elmentem az iskolába. Tartottak órát, utána jött egy bohóc, akit úgy hívtak, hogy Nemvicc Elek. Azt mondta, hogy harminc perc múlva menjünk a tornaterembe. Amikor beértünk, a bohóc egy vicces előadást tartott. Nekem nagyon tetszett. A bohócos előadás után elpróbáltuk még egyszer a műsorunkat, azután jöttek az előadások. Szerintem a miénk volt a legjobb.”

Harmath Dániel 3.a

„Farsang volt a suliban, ami nagyon jó volt. Először is jött egy bohóc , aki nagyon vicces volt és jó kis trükköket mutatott be. Utána felléptek egy páran majd mi következtünk. Mi egy cirkuszi fellépést alakítottunk. Szerintem jó kis produkciót adtunk elő. Úgy éreztem, hogy a közönségnek is tetszett az előadásunk.”

Szilágyi Ákos 3.a

„ Iskolánkban február 24-én délután volt az alsós farsang. Az osztály nagyon készült erre a napra.

A mulatság az énekkar vidám dalaival kezdődött. Ezt követték a jelmezes produkciók: az elsősök, másodikosok, harmadikosok és végül a negyedikesek. A mi osztályunk állatoknak és idomároknak öltözött be. Voltak lajhárok, gepárdok, oroszlánok és tigrisek. Én a gepárdok idomára voltam. A jelmezes felvonulás után volt egy kis eszem-iszom, majd a tombola következett. Sajnos nem nyertem semmit, ezért kicsit csalódott voltam.

Nagyon tetszett az idei farsang. Ez volt életem legjobb előadása.”

Nagy Jázmin Erika  3.a

Köszönjük az alsós pedagógusok szívből-lélekből jövő felkészítését, munkáját!

Kállainé Szögi Klára

3.a tanítónénije

alsós munkaközösség-vezető

Vélemény, hozzászólás?